Kötelező biztosítás — 2012. november 01.
Wáberer biztosító – Sofőr Felelősségbiztosítás

2012. november 1-jétől újdonsággal jelentkezett a Wáberer biztosító a kötelező biztosítások piacán. Az úgynevezett Sofőr Felelősségbiztosítás a kgfb szerződő bunus-malus rendszerbeli besorolásának védelmére nyújt fedezetet.

Sok esetben tapasztalható, hogy a családban több személy is rendelkezik jogosítvánnyal. Érthető ebben az esetben, hogy a család egyetlen autójának volánja mögé kerül az édesapa, édesanya, esetleg a gyermek, aki szintén rendelkezik vezetői engedéllyel. A gépjárműre azonban egyetlen kötelező biztosítás köthető, amelynek egy szerződője van. Az élet azonban produkált már olyan esetet, amikor nem a kötelező biztosítás szerződője vezette a szóban forgó gépjárművet, hanem valamelyik családtag, és sajnos ebben az esetben is előfordulhatnak balesetek. Ilyen esetben a szerződő az évek alatt megszerzett bonus-malus besorolását azonban elveszíti, függetlenül attól, hogy nem ő vezette a járművet, ennek okán pedig a következő években emelkedik a kötelező biztosítás díja.

Wáberer biztosító – Bónuszőr 3,5 tonnáig

A Wáberer biztosító ennek megoldására fejlesztette ki a Sofőr Felelősségbiztosítás módozatát, amely a Wáberer kötelező biztosítás mellé, mint kiegészítés köthető.  A Wáberer biztosító ezt a fajta KGFB kiegészítését a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű gépjárművek esetében érhetjük el. Annak érdekében, hogy a kötelező biztosítás díja ne terhelje meg nagymértékben az ügyfelek pénztárcáját, a Wáberer biztosító jelentős kedvezményt ad a kgfb díjból abban az esetben, ha valaki szeretné a Sofőr felelősségbiztosítással a bonus-malus besorolását megőrizni. A Bónuszőr gyakorlati formában azt jelenti, hogy ha a károkozó gépjárművet nem a kötelező biztosítás szerződője, hanem pl. házastárs, családtag, barát vezette és így okozott balesetet, akkor a KGFB szerződés alapján, a szerződésben meghatározott biztosítási összeg erejéig a Wáberer biztosító megtéríti a kárt, viszont ennek tényét a bonus-malus besorolás esetében nem veszi figyelembe. A Sofőr Felelősségbiztosítás érvényessége a kötelező biztosítás érvényességével párhuzamos, tehát a KGFB szerződés érvénybe lépésétől kezdődik, és annak megszűnéséig marad érvényben. A Wáberer biztosító az ezen időtartam alatt bekövetkezett károkozások esetében lesz érvényes a felelősségbiztosítás is. Területi hatálya szintén a kötelező biztosítás területi hatályával egyezik meg.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


8 − 1 =