Utasbiztosítás

Online utasbiztosítás kalkulátor
Külföldön járva, olyan helyeken, amiket nem ismerünk, nagyobb az esélye annak, hogy problémákkal kerülünk szembe. Ilyenek pl. poggyász elvesztése, betegség, baleset stb…. A baj pedig csak fokozódik, ha ilyen körülmények közt nem ismerjük a beszélt nyelvet, a helyi szokásokat. Ezekre az esetekre találták ki az utasbiztosítást, mely többek között 24 órás assistance szolgáltatást biztosít, illetve fedezetet nyújthat orvosi költségeink megtérítésére, és egyéb felmerülő kiadásainkra is.

Minden utasbiztosítás tartalmazza az assistance szolgáltatást, mely anyanyelvünkön nyújt segítséget a szorult helyzetben.

utasbiztosítás azonnal

 

Online utasbiztosítás kalkulátor használata a gyakorlatban

A honlapunkon található online utasbiztosítás kalkulátor segítségével Ön díjmentesen tájékozódhat a biztosítás költségeiről, és akár 5 perc alatt meg is kötheti azt. Utasbiztosítás kalkulátorunk 75 ajánlatot kínál fel különböző biztosítóktól. Ehhez nem kell mást tennie, mint meg kell adni az úti célt, az utazók életkorát, az utazás időtartamát. Ha több ajánlat is szimpatikus, árban megfelelő, az ajánlatok mellett található négyzeteket jelölje ki (fehér nyíl), majd kattintson az összehasonlítás gombra (piros nyíl). Ez után kap egy táblázatot, melyben a kijelölt utasbiztosításokat hasonlítjuk össze. Amennyiben egy ajánlat elnyerte a tetszését, kattintson a bevásárlókosár ikonra.

utasbiztosítás kalkulátor és kötés

 

Két fajta fizetési módot tud az utasbiztosítás kalkulátor segítségével kiválasztani, átutalás, vagy bankkártyás fizetés. Ha az átutalást választja mindenképp figyeljen oda, hogy a pénz a bankszámlánkra még az utazás megkezdése előtt beérkezzen!

A biztosítás kötvényt, a megkötött utasbiztosítás terméktájékoztatóját az ügyfélkapuban tudja letölteni, ami a honlapunk jobb felső sarkában található.

Ügyfélkapu utasbiztositas belépés

Online utasbiztosítás kalkulátorunk az alábbi biztosítótársaságok utasbiztosítási ajánlatait hasonlítja össze: ACE, Allianz, Aegon, AXA, EUB, K&H, Mapfre, Posta, QBE Atlasz, Uniqa, Wáberer.

Kellemes utazást kíván a Netbiztosito.eu!


Utasbiztosítás infó

Ha külföldi nyaralása alatt megbetegszik, vagy baleset éri, a kapott orvosi segítség nagyon drága lehet. Kivéve, ha rendelkezik utasbiztosítással.

A kellemetlen események mindig másvalakivel történnek? Legyen körültekintő, hogy ne tartozzon Ön is a másvalakik közé!

Online utasbiztosítás kötés egyszerűen, kényelmesen, gyorsan!

A felmérések szerint csak a külföldre utazók harmada köt utasbiztosítást. Ennek egyik oka, hogy sokan úgy gondolják, nincs rá szükség, ha Uniós országba mennek, hiszen ott a tajkártya. A kellemetlen meglepetés akkor éri őket, amikor kiderül, hogy a külföldön kapott orvosi kezelésekre külföldi szabályok vonatkoznak. Az adott ország szabályai és árai. A legsúlyosabb anyagi megterhelést legtöbbször az esetenként több százezer forintos önrész jelenti.

Utasbiztosítás összehasonlítása az Európai Egészségbiztosítási Kártyával

Az EEK (Európai Egészségbiztosítási kártya) hasznosnak bizonyulhat, ha Uniós országba utazunk, de figyelembe kell vennünk, hogy ez nem utasbiztosítás, és nem óv meg minket a súlyos anyagi megterheléstől, ha valami balul sül el. Az alábbiakban az EEK és az utasbiztosítás közötti legfontosabb különbségeket soroljuk fel:

 • Míg az EEK- val csak szerződött egészségügyi szolgáltatóhoz fordulhatunk, addig az utasbiztosítás a magán orvosi ellátást is fizeti.
 • Míg az EEK csak a szükséges orvosi ellátást fedezi, addig az utasbiztosítás egyéb, a biztosítási szerződésben rögzített fedezeteket is tartalmaz (pl.: poggyászbiztosítás, halottszállítás, hozzátartozók kiutazása, ellátása. assistance stb…)
 • Az utasbiztosítás csak a szerződésben meghatározott összeg erejéig vállalja az ellátások térítését.
 • Ha csak EEK- val rendelkezik a biztosított, akkor az önrészt neki kell fizetnie, és nem számíthat annak visszatérítésére. Ezzel szemben az utasbiztosítás az önrészt is fedezi.
 • Bizonyos tagállamokban, ha csak EEK- val rendelkezik a biztosított, akkor az ellátások költségeit meg kell előlegeznie. Ezzel szemben az utasbiztosítással rendelkezők számára minden tagállamban a biztosító fizeti az ellátást.

A legjobb, ha évente egyszer kiváltja az Európai Egészségbiztosítási kártyát, és minden utazás előtt utasbiztosítást köt. Ez utóbbinak átlagosan napi 300 forintos ára miatt igazán nem éri meg kockáztatnunk, hiszen a külföldi kórházakban a legalapvetőbb vizsgálatokért is elkérhetnek 2-3 ezer forintnak megfelelő eurót, egy komolyabb műtét, például lábtörés önrésze pedig 100 ezres nagyságrendű is lehet.

Egy-egy utazás előtt érdemes végiggondolnunk, milyen baj érhet minket, és ennek megfelelően próbálni valamennyire felkészülni a váratlan eseményekre. Hogy ez egyszerűen menjen, abban segít a honlapunkon elérhető online utasbiztosítás kötés. Az utasbiztosítás megkötésénél el kell döntenünk, hogy mekkora értékhatárra kívánunk szerződni. Ehhez elsősorban azt kell átgondolnunk, hogy milyen messzire megyünk, mennyi időre utazunk el, és hogy milyen kockázatokat vállalunk (pl.: sport tevékenység). Komolyabb kockáztok esetében a biztosító, kiegészítő biztosításokat is tud ajánlani.

Az utasbiztosítások összehasonlításához használja utasbiztosítás kalkulátorunkat!

Az utasbiztosítás az utazási kockázatokon túl a következőkre terjed ki:

 • a beteg vagy sérült biztosított hazajuttatása
 • a beteg biztosított látogatójának kiutaztatása
 • ha a biztosított kórházba kerül, a gyermekeinek a hazajuttatása
 • információnyújtás a biztosított részére
 • tolmács biztosítása
 • sürgős esetben a családtagok értesítése, tájékoztatása
 • holttest hazaszállítása
 • a poggyász késése esetén az emiatt megvásárolt szükségleti cikkek (fehérnemű, tisztálkodó szerek stb…) térítése
 • a tervezettnél hosszabb idejű kint tartózkodás költségeinek térítése
 • úti okmányok elvesztése esetén a pótlás költségeinek térítése
 • pénzsegély biztosítása
 • jogi védelem (ügyvédi költség, óvadék stb…)
 • személygépjármű hazaszállítása
 • felelősségbiztosítás (akaratlanul, másnak okozott kár esetére)
 • nem orvosi jellegű ellátás költségeinek fedezése
 • a tervezettnél korábbi hazautazás megszervezése, költségeinek fedezése

 

Utasbiztosítás info:

– Uniqa utasbiztosítás

– Posta utasbiztosítás

– Allianz utasbiztosítás

– Aegon utasbiztosítás

– Wáberer utasbiztosítás

– Viennalife utasbiztosítás

– Utasbiztosítás Ausztrália

Mi az utasbiztosítás?

Egyszerűen megfogalmazva, azért kötünk utasbiztosítási szerződést, hogy a biztosító segítséget nyújtson számunkra, a szerződési feltételeknek megfelelően, ha külföldön „bajba” kerülnénk.

Lényege, hogy külföldi utazás közben vártalan helyzetekre , kiadásokra védelmet, segítséget nyújtson. Ezek többek közt: egészségügyi ellátás, poggyászának, vagyontárgyának elvesztése, jogi segítségnyújtás, és egyéb kockázatok melyre az utazási biztosítás kötvénye fedezetet nyújt.

Jó tanács: Ne induljunk el megfelelő utasbiztosítás nélkül külföldre, mert a legszebb nyaralás is rémálommá válhat. Az utasbiztosítás 1 napra is elengedhetetlen, ha külföldi tartózkodásunk során biztonságban akarjuk tudni anyagi helyzetünket, fel akarunk készülni a váratlan kiadásokra.

Hogyan történik az online utasbiztosítás kötés?

Az online utasbiztosítás kötés honlapunkon keresztül nagyon egyszerű. Nem kell mást tennie, csak kiválasztani a jobb oldali menüsorból az “Utasbiztosítás” menüpontot, és követni az utasításokat

Utazási biztosítás megkötésének főbb feltételei…

Még magyarországi tartózkodásának ideje alatt kell megkötni. Nem köthető azokra a személyekre, akik életvitelszerűen élnek külföldön, ott munkát vállalnak.

Mit tegyek a kötvénnyel?

Legjobb ha magánál tartja az utazás alatt a biztosítás kötvényét. Előfordulhat pl. korházi ellátás, telefonos segítségkérés (assistance szolgáltatás) kapcsán, hogy szükség lehet a kötvényszámra baj esetén.

Utasbiztosítás szolgáltatásai:

Minél nagyobb az utazási biztosítás kártérítési limitje, annál magasabb a biztosítás ára.

 • Egészségügyi: betegség, baleset kapcsán felmerülő költségeket fizeti az utasbiztosítás. Az assistance szolgáltatás segítséget nyújt a megfelelő ellátás megtalálásához.
 • Segítségnyújtás, költségtérítés: pl. óvadékelőleg, ügyvédi költségek térítése
 • Balesetbiztosítás: Az utazási biztosítás kártérítési limitjének megfelelően fizeti a külföldi orvosi ellátás, és ezzel kapcsolatosan felmerülő egyéb költségeket.
 • Poggyászbiztosítás: A vállalt kártérítési limit alapján elveszett, megsemmisült, károsult poggyász esetén fizet. Kizárják a kockázatból a nemesfémeket, sporteszközöket, gyűjteményeket, szőrméket.
 • 24 órás assitance (külföldről Magyar nyelven hívható) szolgáltatást, melyet minden utasbiztosítás tartalmaz. Az assistance szolgáltatás megszervezheti baleset esetén hozzátartozónk kiutazását, idő előtti hazautazásunkat. Az utazási biztosítás szolgáltatásába tartozhat a beteg, esetleges holttest hazaszállításának megszervezése.

Az utasbiztosítások egészségügyi, sürgősségi, betegségbiztosítási szolgáltatásai:

Az utasbiztosítások legfontosabb eleme a betegségbiztosítás. Egy külföldi műtét átlagosan 5-8millió Forintba, egy egyszeri orvosi vizsgálat 30-150e Forintba kerülhet.

Biztosítási eseménynek minősül, ha a biztosított külföldön megbetegszik, megsérül, baleset éri, és ebből kifolyólag sürgősségi orvosi ellátásra, valamint betegellátásra szorul.

Fontos, hogy amennyiben tudjuk, hívjuk fel ilyen esetekben a biztosító 24 órás assistance szolgáltatását. – Érdemes beírni a telefonunkba, eltenni bőröndünkbe, táskánkba is a az assistance szolgáltatás telefonszámát, es az utasbiztosítási szerződés kötvényszámát!

A bekövetkezett biztosítási esemény kapcsán a biztosító fizeti a felmerülő orvosi költségeket, és egyéb egészségügyi segítségnyújtási szolgáltatásokat nyújt.

Egyéb egészségügyi szolgáltatások:

 • Tájékoztatja az ügyfelet az orvosi ellátásról
 • A biztosító folyamatosan tartja a kapcsolatot a megjelölt hozzátartozóval, tájékoztatja azt a biztosított egészségügyi állapotáról
 • Szükség esetén a biztosított háziorvosával, és az őt kezelő külföldi orvosok közt kapcsolatot tart
 • Megszervezi a biztosított szállítását, értesíti a mentőket
 • Legrosszabb esetben a biztosító gondoskodik a holttest hazaszállításáról

Hogyan történik a beteg hazaszállítása?

A beteg hazaszállítása akkor történik meg, ha az orvosilag indokolt, és egészségügyi állapota azt megengedi. Ebben az esetben a biztosító egyeztet a külföldi orvosokkal, az itthoni orvosokkal, korházakkal az ellátás lehetőségeiről.

Szükség esetén a hazaszállítás orvosi kísérettel történik.

Holttest hazaszállítása: Külföldön bekövetkezett, haláleset bekövetkezésekor értesíteni kell a biztosítót 24 órás assistance szolgáltatásán keresztül. A biztosítónak szüksége lesz a holttest hazaszállításához az alábbi dokumentumokra:

– születési anyakönyvi kivonat

– házassági anyakönyvi kivonat

– temető által adott befogadói nyilatkozat

A biztosító megszervezi és megtéríti a holttest hazaszállítását. Ha a hazaszállításról nem értesítettük a biztosítót, a költségeket csak indokolt mértékben fogja fizetni. Sok esetben a holttest hazaszállításának a költségeit az utasbiztosítási összeg felett is fizeti a biztosító.

Ezért amikor az online utasbiztosítás kalkulátort használjuk, el ne felejtsük kérni a betegségbiztosítási szolgáltatásokat. Fontos odafigyelni az összeghatárra.

Választhatunk összeghatár nélküli balesetbiztosítási szolgáltatást, de választhatunk összeghatárosat, ami Pl.: 2-5-10 millió Forintig fizeti a külföldi egészségügyi ellátásunkat, gondoskodik az egyéb egészségügyi szolgáltatásokról.

Fontos,hogy a biztosítót értesíteni kell a körülményekről amilyen hamar csak lehet. Ezt megteheti a biztosított, vagy egy általa megjelölt személy. A biztosítótól egészségügyi segítségnyújtási szolgáltatást kell kérni, ennek hiányában nem fog fizetni a biztosító.

Szintén nem fizet a biztosító, ha a lehető legrövidebb időn belül azt nem értesítettük a biztosítási eseménnyel kapcsolatban, és emiatt lényeges körülmények, a biztosítási eseménnyel kapcsolatban kideríthetetlenné váltak a biztosítónak.

Hogyan történik az egészségügyi költségtérítés külföldön?

Majdnem úgy ahogy nálunk a TB kártya, csak itt az orvosi ellátás előtt a biztosítási kötvényt adjuk át az orvosnak. A külföldi orvos számára ez fogja igazolni a biztosító kockázatvállalásának körét. A kezelések során felmerülő költségeket át fogja utalni biztosítónk a külföldi kórháznak. A kiállított számlát a biztosító 15 napon belül utalja.

A számla kiegyenlítéséhez szükséges mellékelni az orvosi dokumentációkat, az eredeti számlát, ha van a hatóság által felvett jegyzőkönyvet (rendőrség, tűzoltóság). A számlának tartalmaznia kell biztosított nevét, betegségét, kezelését, a diagnózist, a kezelés időpontját, tételesen az ellátás költségeit.

Előfordulhat olyan eset, hogy valaki megkötötte utasbiztosítását, kérte az egészségügyi szolgáltatásokat, de az egészségügyi ellátás számláit maga rendezte. Ebben az esetben hazaérkezés után ezt minél hamarabb, de legkésőbb 5 napon belül jelezzük a biztosító felé, az összes meglévő és szükséges dokumentummal együtt:

– számlák a gyógyszerekről

– a kezelésekről

– a szállításról

Az utasbiztosítási szerződés aláírásával egyszerre hozzájárul a biztosított, hogy az őt kezelő külföldi orvos tájékoztatást adjon a biztosító részére az állapotáról, azaz felmenti az orvost a titoktartás alól a biztosítóval szemben. Ez azért fontos, mert a biztosítónak minden olyan információra szüksége van, melyből a biztosítási esemény egyértelműen kiderül.

Továbbá a biztosított hozzájárul, hogy adott körülmény esetén a biztosító információkat szerezzen a biztosított utasbiztosítási szerződés megkötése előtti állapotáról, eddigi egészségügyi kezeléséről.

A balesetbiztosításokról…

Utasbiztosítások kapcsán balesetnek minősül az a kívülről érkező hatás, mely a biztosított akaratán kívül hirtelen történik meg, és ebből kifolyólag 2 éven belül maradandó egészségkárosodása alakul ki, vagy egy éven belül az esemény után meghal.

Az utasbiztosítás balesetbiztosítási részét is lehet több összegben kötni. Pl.: 2-4-6 millió Forint.

Az egészségkárosodás mértékét a biztosító százalékban fogja megállapítani, és a térítés a biztosítási összeg százalékos aránya lesz.

Nem fizet az utasbiztosítás, ha a maradandó egészségkárosodás már a baleset előtt is fennállt.

Poggyászbiztosítás:

Az online utasbiztosítás kötéskor tételesen nézzük át, hogy az adott biztosítás, mely vagyontárgyakra terjed ki.

A legtöbb biztosító kizár egyes vagyontárgyakat. Pl.: ékszer, szőrme, bélyeg, külföldön vásárolt vagyontárgyak.

Biztosítási eseménynek minősül a lopás, rablás, elemi csapásból eredő sérülés, balesetből kifolyólag keletkezett kár. Az utasbiztosítások nem terjednek ki az elhagyásra, otthagyásra.

Poggyászkárok során a biztosítottra vonatkozik a kárenyhítési kötelezettség:

– Lopás esetén rendőrségi feljelentést kell tenni, ott tételesen felsorolni, milyen vagyontárgyakat loptak el. Ez különösen fontos, mert a biztosító a felvett jegyzőkönyv alapján állapítja meg az utasbiztosítás szolgáltatás összegét.

– Baleset esetén is szükséges a kárrendezéshez az adott hatóság (rendőrség, tűzoltóság) által kiállított jegyzőkönyv.

Az utasbiztosítások segítségnyújtási szolgáltatásai:

Külföldi tartózkodás meghosszabbítása: Ha a biztosított korházi ellátásra szorult, és emiatt hazautazása csak később oldható meg, vagy a későbbi hazautazás orvosilag indokolt. Ilyen esetekben a biztosító gondoskodik a korházi elhelyezésről.

Telefon költségtérítés: Ha a biztosított külföldi korházi ellátásra szorul, a hozzátartozójával történő telefonbeszélgetést, meghatározott összeg erejéig a biztosító téríti. A telefonhívást számlával igazolni kell. Ha kárbejelentés miatt hívjuk fel a biztosítót, legtöbb esetben a hívás díját a biztosító téríti.

Beteglátogatás: Ha a biztosított életveszélyes állapotban van, a biztosító megszervezi egy közeli hozzátartozójának az oda és vissza utat, gondoskodik a hozzátartozó szállodai elhelyezéséről.

Gyermek hazaszállítása: Ha a biztosítottal együtt utazó gyermek felügyelet nélkülmarad, baleset, megbetegedés, haláleset miatt, a biztosító megszervezi egy közeli hozzátartozó kiutazását, valamint a kiskorú gyermekkel történő hazautazást. Ha nem lelhető fel közeli hozzátartozó, akkor a biztosító oldja meg a gyermek hazaszállítását, és elhelyezését.

Korábbi hazautazás megszervezése: Ha a biztosított közeli hozzátartozója meghal, életveszélyes állapotba kerül, a biztosított szálláshelyét természeti katasztrófa éri vagy fenyegeti, vagy orvosilag indokolt, a biztosító megszervezi az idő előtti hazautazást,és állja annak költségeit.

Poggyászkésésből eredő szolgáltatás: A poggyász késése miatti indokolt költségeket, sürgősségi vásárlásokat, a meghatározott összeghatárig fizeti az utasbiztosítás. A biztosítónak szüksége lesz a szolgáltatás teljesítéséhez a szállítást végző cég írásbeli igazolására a késéssel kapcsolatban, valamint a poggyász késése alatti sürgősségi vásárlások számláira.

Helyettesítő munkatárs kiutazásának megszervezése: Egyes utasbiztosítások keretein belül lehetőség van helyettesítő munkatárs kiutazásának megszervezésére. Feltétele, hogy a biztosított külföldi kiküldetésben legyen, és kiküldetésének célját baleset vagy igazolt orvosi indok miatt, azt ne tudja ellátni. Ilyen esetekben a biztosító felveszi a kapcsolatot a biztosított cégével, vagy a kiküldetést elrendelő szervezettel, és a biztosított helyettesítő munkatársának kiutazását megszervezi.

Segítségnyújtás készpénz hozzájutásához: A magasabb kategóriájú utasbiztosítások tartalmazzák a szolgáltatást. Akkor kerülhet rá sor, ha a biztosított pénzét, bankkártyáit, egyéb fizetőeszközeit ellopták, elrabolták. Ebben az esetben fel kell venni a biztosító assistance szolgáltatásával a kapcsolatot, és az megszervezi, tájékoztatja az ügyfelet miként juthat készpénzhez.

Tolmácsszolgálat: Ha úgy utazunk külföldre, hogy nem ismerjük az adott ország nyelvét, a tolmácsszolgálat az utasbiztosítás legfontosabb szolgáltatásává válhat. A tolmácsszolgálatot indokolt esetekben vehetjük igénybe. Pl.:

– orvosi ellátás során az orvossal való kommunikáció elősegítése

– baleset esetén a hatóságokkal való kapcsolattartás elősegítése

– gépjárművek hazajuttatásának megszervezése

Nem fizet…

Az utasbiztosítás nem fizet, súlyosan gondatlan magatartás esetén, (kábítószer, ittas állapot, öngyilkosság). Nem fizeti a már meglévő betegségek külföldi kezelését, terhességgel kapcsolatos eseményeket. Háború, polgárháború, nukleáris sugárzás esetére sem terjed ki kockázatvállalása.

Mi az EEK?

Az Európai Egészségbiztosítási kártya rövidítése. A kártyával Uniós tartózkodásunk alatt jogosultak vagyunk a szükséges orvosi ellátásra. A lakóhely szerint illetékes Regionális Egészségügyi Pénztár állítja ki, 12 (nyugdíjasok esetében 36) hónapra. Az igényléséhez szükséges egy személyazonosságot igazoló, és egy tajszámot igazoló okmány, valamint ha nem rendezett a biztosítási jogviszony, akkor a jogosultságot igazoló dokumentum (pl.: hallgatói jogviszony igazolás, nyugdíjas igazolvány, munkáltatói igazolás stb..)

Díjvisszatérítés utasbiztosítás esetén:

Díjvisszatérítésre akkor tarthatunk igényt, ha már az utasbiztosítási szerződést megkötöttük, azt befizettük a biztosítónak, azonban a biztosító kockázatviselése még nem kezdődött el, azaz még nem indultunk el külföldi utunkra otthonunkról.

Az utasbiztosítási díj visszatérítési igényt a biztosító felé írásban kell közölni, formája nem kötött, de derüljön ki a biztosítónak mely szerződésről van szó.

A kötvényszámot mindenképp fogalmazzuk bele a díj visszatérítési igénybe.

A legtöbb esetben a 4 napnál kevesebb időtartamra kötött utasbiztosítási szerződés díját a biztosító nem téríti vissza.

A díjvisszatérítésre minden esetben csak akkor kerülhet sor, ha a biztosító, és a szerződő azt közös megegyezéssel megszünteti!