Utasbiztosítás — 2012. augusztus 25.
Utasbiztosítás nélkül kockázatos a nyaralás

Hamarosan itt a nyár vége, de az emberek fele még nem volt nyaralni az évben – derül ki az Allianz internetes felméréséből, melyet csaknem hétezer-ötszázan töltöttek ki.

A kérdőívből kiderül, hogy a legtöbben belföldi nyaraláson vesznek részt, ugyanakkor a megkérdezettek nagyjából 30 százaléka külföldi nyaralást tervez, mely Európán belülre (Horvátország, Olaszország, Görögország), de akár távolabbra is (Egyiptom, Tunézia, Egyesült Államok) eshet. Emellett közkedvelt úticél lett Malajzia és Hawaii is.

Európán kívül különösen ajánlott az utasbiztosítás

A külföldre utazó magyarok minimum egy hetes nyaralást terveznek. Nekik egyre fontosabb, hogy az utazás alatt is megfelelő biztosítási védelemmel legyenek ellátva. Az utasbiztosítás megkötése különösen ajánlott az Európán kívüli nyaralások során, hiszen például az Egyesült Államokban történő egészségügyi ellátás akár több millió forintba is kerülhet. Az utasbiztosításnak köszönhetően a biztosított személyeknek nem kell aggódniuk emiatt.

Egyre elterjedtebb az utasbiztosítás

Napjainkban már mindössze 2 százalék azok aránya, akik nem kötnek utasbiztosítást a nyaralásuk előtt, a döntő többség azonban elengedhetetlennek tartja, hogy utazása alatt megfelelő védelemmel rendelkezzen – derült ki a felmérésből.

A kérdőívvel megerősítést nyert az a tény, hogy egyre nő azoknak a  száma, akik a külföldi utazásaik alkalmával fontosnak tartják az utasbiztosítás megkötését.

Utasbiztosítás és Európai Egészségkártya

A külföldön nyaraló magyarok 16 százaléka ugyan fontosnak tartja az utasbiztosítás megkötését, de mivel rendelkeznek Európai Egészségkártyával, vagy hitelkártyához kötött utasbiztosítással, így nem kötnek biztosítást utazásuk előtt. Lényeges tudnivaló, hogy az Európai Unióban az egészségkártyát csak állami tulajdonban lévő intézményekben lehet igénybe venni. A magáncégeknél az ellátást teljes egészében a sérültnek kell megfizetnie, ebben az esetben pedig elengedhetetlen az utasbiztosítás megkötése.

A bankkártyához kapcsolódó kártyabiztosítások eltérőbbek lehetnek. Függenek a kártya típusától, és a kibocsátójától is, ezért ajánlott az utazás előtt ellenőrizni a szolgáltatások körét, és ha szükséges, akkor még időben megkötni a megfelelő utasbiztosítás szerződést.

Allianz utasbiztosítás

Az Allianz Útitárs utasbiztosítás hétféle lehetőséget ajánl fel az érdeklődők számára. Ezen belül ezüst, arany, és platina termékszintet kínál, így elősegíti, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb utasbiztosítást.A kérdőív alapján megállapítható, hogy a többség a vízparti kikapcsolódást, és a városnézést választja, viszont akadnak olyanok is, akik a szabadidejükben szívesen hódolnak a szenvedélyeiknek, ilyenek az extrém sportkedvelők. Ők nagyobb veszélyben vannak a nyaralásuk alatt. Az Allianz Extrém sportok utasbiztosítása remek lehetőség a számukra, amely speciális védelmet nyújt nekik.A felmérés szerint a magyarok 95 százaléka nem egyedül indul útnak. Ez azért kedvező, mert az Allianz csoportos utasbiztosítás 10 fő felett 10 százalék kedvezményt ad a biztosítás díjából. A kérdőívből az is kiderült, hogy az utazni vágyók csaknem 80 százaléka autóval indul útnak. Váratlan gépjárműproblémák márpedig bármikor előfordulhatnak. Ezért ajánlott az Allianz Autó Assistance kiegészítő utasbiztosítás megkötése még az utazás megkezdése előtt. Az Allianz Autó Assistance biztosítás segítséget nyújt egy külföldön történt baleset folyamán. Választ ad a legfontosabb kérdésekre, ezen kívül fedezi a felmerülő költségeket is.

Utasbiztosítás online

Egyre népszerűbb az internetes biztosításkötés. A válaszadók csaknem 40 százaléka választja ezt a gyorsabb, egyszerűbb lehetőséget. Az online utasbiztosítás akár már az utazás előtt, vagy közben is megköthető, ebben segít az Allianz okostelefonos alkalmazás, amely kényelmes és megbízható lehetőség az ügyfelek számára.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


8 − = 5