Utasbiztosítás — 2020. február 20.
Utasbiztosítás – mikor szükséges megkötni?

Akit ért már baleset, vagy valamilyen káresemény, például a poggyász elvesztése utazás közben, az fel sem teszi a fenti kérdést, hiszen egy ilyen esemény nem csak fájdalmas, de igencsak költséges is. Valójában minden egyes utazás előtt érdemes lenne utasbiztosítást kötni, hiszen váratlan események bármikor bekövetkezhetnek.

Egy külföldi kórházi kezelés akár több százezer, vagy akár millió forintba is kerülhet, amit utasbiztosítás híján saját pénzből kellene fedezni, ám sokan nem is rendelkeznek akkora összeggel, amiből ezt rendezni tudnák. Az utasbiztosítás viszont fedezi ezeket a költségeket, ráadásul vannak további előnyei is: a legtöbb szerződéshez jár az asszisztenciaszolgáltatás, az élet-, baleset- és betegségbiztosítás, emellett a poggyászbiztosítás, valamint a jogvédelem is. Azonban ez nem általános, vagyis fontos összehasonlítani a biztosítótársaságok ajánlatait szerződéskötés előtt!

Létezik további előnye is, amelyről muszáj szót ejteni, még ha nem is szeretünk ilyesmire gondolni: a haláleset. Az utasbiztosítás fedezi a hazaszállítási és egyéb, ezzel járó költségeket, tehát a család legalább anyagi biztonságban lesz. Ha viszont nem ennyire szörnyű a helyzet, csak apróbb kellemetlenségek léptek fel, a biztosító ügyfélszolgálata akkor is segít szinte bármilyen probléma megoldásában.

Összefoglalva: az utasbiztosításra minden egyes utazáson szükség van! A biztosítótársaságok kínálatában többféle utasbiztosítás-típus közül lehet választani az alacsony díjú, viszonylag kevés szolgáltatást nyújtóktól a még mindig viszonylag alacsony díjú, ám teljes körű szolgáltatásokat biztosító szerződésekig; Önnek csak ki kell választania azt, amelyik a leginkább megfelel az elképzeléseinek.

Amennyiben kérdése lenne az utasbiztosításokkal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeinken!

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


2 − = 0