Utasbiztosítás — 2013. február 17.
Utasbiztosítás a téli sportok szerelmeseinek

A téli sportokra gondolva, a legtöbb embernek először a síelés jut eszébe. Egy kellemes hetet eltölteni a hófedte hegyekben, és közben a téli sportoknak szentelni a legtöbb idejüket…

 

 

Továbbra is utasbiztosítás nélkül utazunk

Egy ilyen kiruccanás alkalmával, akár a szomszéd országok egyikébe indulunk, akár távolabbra, minden esetben gondolnunk kell a megfelelő utasbiztosítás meglétére! Sajnos még mindig vannak olyanok, akik ezt figyelmen kívül hagyják, és úgy indulnak útnak.

A téli sportok nemcsak nagyszerű szórakozással, hanem elég gyakran balesetekkel is járnak. Utasbiztosítás nélkül a balesetekre pedig hatalmas összegekkel kell számolni. Megdöbbentő, de akár már a közelben lévő Ausztriában is elérheti a három millió forintot egy síbaleset utáni orvosi ellátás költsége. Az Európai Utazási Biztosítótól hallhattuk már nem egy alkalommal, hogy ha téli vakációra indulunk, mindig szükség van utasbiztosítás kötésére. Ezzel együtt arra is figyelmeztet, hogy ne a legkedvezőbb díjú utasbiztosítás termékre essen a választás, hanem arra amelyik több szolgáltatást, más fedezeteket is magában foglal. Utasbiztosítás választásakor mindenképpen érdeklődni kell az adott termék iránt, mely téli sportokra nyújt fedezetet, és milyen baleseti ellátások esetén vehető igénybe.

Így a tél közepén járva, nem meglepő, hogy rengeteg magyar látogat el valamelyik híres sítáborba, azonban a kirándulni indulók csaknem kétharmada nem veszi figyelembe az utasbiztosítás fontosságát, nem figyel fel a megrázó síbalesetekre, vagy az azokkal járó váratlan kiadásokra.

Utasbiztosítás kiegészítőkkel

Még megdöbbentőbb, hogy az Európai Egészségbiztosítási Kártya is csak az utazók felénél található, pedig a kártyával Magyarországon kívül is igénybe vehető a kedvezményes kórházi ellátás. Mivel hazánkban az orvosi ellátás költsége nem szökött még az egekbe, így az itt élő emberek sokszor bele sem gondolnak, mekkora összegbe kerülhet külföldön egy váratlan baleset, ha nincs érvényes utasbiztosítás a “zsebünkben”, esetleg kifejezetten síbiztosításuk. Az európai országok leglátogatottabb téli üdülőhelyein a napi kórházi ellátás díja elérheti akár a hatszázezer forintot is. A tavalyi statisztikákból kiderült, hogy naponta átlagosan tíz alkalommal kérték az Európai Utazási Biztosító segítségét valamilyen váratlan baleset bekövetkeztekor. A biztosító kihangsúlyozta azt is, hogy azok az ügyfelek akik rendszeresen űzik valamelyik téli sportágat és elég rutinosnak érzik magukat, ők se induljanak el utasbiztosítás nélkül külföldre, hiszen akár egy rossz mozdulat is okozhat balesetet, ezáltal milliós veszteséget. Azoknak az ügyfeleknek pedig akik nem csak síelni indulnak, hanem más sportágban is kipróbálnák magukat, ajánlott téli sport biztosítást is kötniük, hiszen a szokásos utasbiztosítás általában nem foglalja magába azokat a plusz szolgáltatásokat, mint például a sportfelszerelés iránti fedezetet, a síbérlet árának megtérítését egy váratlan baleset esetén, vagy általunk okozott kár esetén teljes körű jogvédelmet, illetve felelősségbiztosítást.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


2 + = 6