Utasbiztosítás — 2018. május 07.
Síbalesetek? Milliós plusz kiadások helyett gondolkodjon előre!

Ha sorra vennénk a téli sportokat, akkor a síelés minden valószínűség szerint vezetné a népszerűségi listát. A környező országokat rendszerint sok hazai turista keresi fel, ám a tapasztalatok szerint csak mintegy ötven százalékuk köt utasbiztosítást, még a viszonylag alacsony árak ellenére is. Tény sajnos, hogy minden századik síelő elszenved valamilyen balesetet, és körülbelül tízezer turista fejsérüléssel kerül kórházba. A költségek a szállítás módjától, valamint a szükséges beavatkozástól függően akár milliós nagyságrendet is kitehetnek. Megfontolandó tehát, hogy a családi síelés alkalmával pont a biztosításon igyekezzünk-e spórolni.

Hatvanezer sérült évente Ausztriában

Ausztria közelsége miatt rendkívül kedvelt a magyar síelők körében. Az azonban már nem mondható el, hogy honfitársaink körültekintően tervezik meg pihenésüket, ugyanis még annak ellenére is sokan utasbiztosítás nélkül vágnak neki az útnak, hogy idényenként általában hatvanezer fő sérül meg az osztrák pályákon. Mindezeken túl ott az utazás kockázata is, hiszen a legtöbb turista autóval indul neki a hegyi útszakaszoknak. A statisztikák sajnos alátámasztják, hogy a magyarok közül igen sokan sérülnek meg síelés közben, évente körülbelül ötezren. A tönkrement síprogram mellett a várható költségek apropóján is mindenképpen figyelmet érdemel mindez a biztosítással nem rendelkezők számára.

Helikopteres mentés másfél millióért

S hogy miért fontos a megfelelő utasbiztosítás megkötése síelés előtt is? A hegyi szakaszokon nem ritka, hogy helikopteres mentésre van szükség, ami már önmagában is legalább másfél milliós költséggel jár. Mindehhez még hozzájön a kórházi ellátás, valamint a kapott gyógyszer, és akkor még az esetlegesen szükségessé váló műtétről nem is szóltunk. Eltört lábbal akár autónk hazaszállításáért is fizetni kell, ami valljuk be, korántsem olcsó mulatság.

Snowboardosok indokolatlan magabiztossággal

A nemek között némi különbséget tehetünk az elszenvedett balesetek kapcsán, így a nők főként lábsérüléssel, a férfiak pedig a vállat, derekat érintő problémákkal kerülnek kórházba. Nem csak a síelőkre, de a snowboard szerelmeseire is veszélyek leselkednek a hegyekben, rendszerint komolyabbak is. Mivel ez utóbbi sokkal technikásabb, és nagyobb felkészültséget, gyakorlatot megkövetelő sport, ezért esetében többen is sérülnek meg a megalapozatlan önbizalom miatt. Ugyanakkor tény, hogy a síelés során felmerülő sérülések a sebességből fakadóan is erőteljesebbek, tehát a gyógyulási idejük is duplája a pórul járt snowboardosok felépülésének.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


7 − = 0