Utasbiztosítás — 2020. március 01.
Mire figyeljünk utasbiztosítás kötésekor, ha repülővel indulunk nyaralni?

Könnyen válhat rémálommá egy nyaralás, ha azzal kell hirtelen szembesülnünk, hogy késik a repülőgépünk, az induláskori késés miatt pedig nem értük el a csatlakozást. Akár hosszú órákra, napokra is egy idegen országban rekedhetünk. Ez csak egy példa, amire egy megfelelő utasbiztosítás kötésével felkészülhetünk. Bár a repülővel utazókat Európában jogszabályok védik, de megfelelő utasbiztosítással, ami a légi közlekedés veszélyeihez igazodik, könnyebben lehet elviselni egy váratlan kiadást, segítséget kaphatunk egy nem várt megpróbáltatás esetén.

Fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk ügyfeleink figyelmét arra, hogy könnyebbséget jelenthet, ha az utasbiztosításuk tartalmazza az alábbi védelmeket – az egyéb védelmeken túl – ha repülővel utaznak:

Járattörlés

Könnyen előfordulhat, hogy nem a tervek szerint alakul utazása, ha a választott légitársaság egy természeti katasztrófa, időjárási ok miatt töröl egy járatot. Jellemzően 3-6 órás késés után már kártérítést kérhetünk a légitársaságtól, a biztosítók távolságtól függően pl.: 100-250-600 Eurós keretig kiegészítik ezt az összeget, amit a zavartalan továbbutazáshoz, új jegy vásárláshoz, repülőjegy pótlásához, módosításához tudunk felhasználni, (nem csak repülőgéphez…)

Overbooking (túlfoglalás) miatti késés

Megesik, hogy a légitársaság több jegyet ad el, mint amennyi hely van a repülőgépen. Ilyenkor a járattörléses összegen felül is, meghatározott összegig (100-300 Euro) fedezhetik a költségeinket. (szállás, taxi, ellátás).

Induláskori késés

Ha a tervezetthez képest több, mint 3-6 órát késik a gép (biztosító társaságtól függően), a biztosító megtérítheti a várakozással kapcsolatos költségeket (szállás, étkezés, utazás, egyéb költségek-)

Csatlakozás lekésése

A biztosító megtérítheti a várakozással eltöltött időnket, amennyiben természeti katasztrófa, időjárás, hatósági beavatkozás miatt lekéstük a csatlakozást.

Jó tanács! Minden esetben jelezzük a biztosítónak mi történt, kérjünk számlát a kiadásokról, szerezzük be az igazoló dokumentumokat!

Poggyászkésedelem

Amennyiben poggyásza késve érkezik, elkallódik, a tisztálkodószerek, ruhák, fehérneműk időszakos pótlását is fizetheti a biztosító, ha megfelelő utasbiztosítást választ.

Air Assistance

Telefonos segítségnyújtás, ügyintézési segítséget kaphatunk anyanyelvünkön egy szorult (biztosítási eseménynek minősülő) helyzetben.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


× 2 = 16