Utasbiztosítás — 2012. július 12.
Milliókba kerülhet a nyaralás rossz utasbiztosítás kötésével

Utasbiztosítás nélkül kockázatos külföldre utazni

Sajnos még mindig sokan nem mérik fel az utasbiztosítás kötésének fontosságát, és képesek megfelelő utasbiztosítás nélkül külföldi útnak indulni. Pedig a legnagyobb felelőtlenség ezzel spórolni néhány ezer forintot, mert nagyon sokat bukhatunk a dolgon. A nyaralás remélhetőleg felhőtlen és pozitív élményekben emlékezetes marad, de mindig előfordulhat egy betegség vagy baleset, mely nyomán a külföldi ország kórházának vendégszeretetére szorulunk néhány napra.

Utasbiztosítás nélkül mire számíthatunk?

Sokan nem is sejtik, milyen hihetetlenül drága lehet egy-egy ilyen kis kórházi túra. A szakértők szerint főleg az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, valamint Izraelben számíthat egy turista olyan kórházi számlára, melyet lehet, hogy egy egész élet munkája alatt nem fizet majd vissza. Természetesen egy hétköznapi megfázás nem kerül egy egész vagyonba, de például egy kisebb műtét is teljesen tönkreteheti egy család pénzügyi helyzetét. Az említett országokba éppen ezért csak úgy érdemes elindulni, ha korlátlan vagy legalább ötvenmillió forintos térítési keretű utasbiztosítás van a zsebünkben.

Utasbiztosítás az extrém sportolók számára is

Sokan bíznak a bankkártyájukhoz járó utasbiztosítás szolgáltatásaiban, de ezek gyakran nagyon szűk körűek, ráadásul a biztosítási összeg is sokszor túl alacsony az Európán belül is akár több millió forintba kerülő kórházi számlák rendezéséhez. Szintén fontos tudni, hogy a sportolás közben szerzett sérülésekre kiterjed-e az az utasbiztosítás amelyet megkötöttünk?  Akkor járunk a legjobban, ha nem csupán a felmerülő számlákat állja a biztosító, de segít a hazautazásban is, tartja a kapcsolatot az ottani kórház orvosaival, a családdal, szükség esetén pedig tolmácsot is biztosít. Ha a nyaralásunkat esetlegesen extrém sportolással szeretnénk megfűszerezni, akkor az utasbiztosítás megkötésekor mindenképpen jelezzük ezt, hogy egy sérülés alkalmával erre is kiterjedő szolgáltatásra számíthassunk. A különféle biztosítók széles skálán kínálják termékeiket, azonban akármilyen úticélt választunk, akkor cselekszünk a leghelyesebben, ha az az utasbiztosítás kötvény, amely a zsebünkben lapul induláskor egy mindenre kiterjedő szolgáltatást tartalmaz. Ennek tudatában teljes nyugalommal indulhatunk és tölthetjük el megérdemelt pihenésünket.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


× 3 = 15