Egyéb biztosítás — 2013. július 17.
Mennyire felkészült Ön egy váratlan betegségre vagy tragédiára?

Az Union Biztosító napokban végzett felmérést azzal kapcsolatban, hogy átlagosan az emberek mennyire tartanak egy váratlan baleset vagy betegség anyagi következményeitől. Annak ellenére, hogy a legtöbben tisztában vannak vele, hogy milyen baleset fenyegetheti őket a mindennapokban, csupán minden 5. rendelkezik életbiztosítással.  A felmérés eredményeinek alapján a megkérdezett 500 fő 80 százaléka tart a balesetből vagy betegségből eredő anyagi következményektől. Elmondásuk szerint átlagosan 70 000 Ft kártérítést várnak a biztosítótól egy csonttörés esetén, a balesetből adódó teljes rokkantság esetében pedig kb. 5,5 millió forint az elvárt kártérítési összeg.  A felmérés szerint mindezért cserébe a kockázati életbiztosítás éves díjának a 40 000 forint körüli összeg lenne az ideális.

Sokan a tőkefelhalmozásos biztosítást részesítik előnyben (hiszen ez egyfajta megtakarítás), azonban akik elsősorban anyagi biztonságot szeretnének egy váratlan baleset vagy betegség esetén, a legmegfelelőbb egy – lehetőség szerint minél szélesebb biztosítási események körét felölelő – kockázati életbiztosítás.  (Gyakori, hogy hitelfedezeti biztosításként emlegetik, hiszen egyes pénzintézetek előírják a megkötését, azonban ilyenkor is tájékozódjunk a szolgáltatás minőségéről!)

Lentebb bemutatjuk az Union Rizikó Extra kockázati életbiztosítást, amely egy kitűnő választás lehet azoknak, akik teljes körű szolgáltatást szeretnének:

 •  ár-érték arányban kitűnő biztosítási termék, amely kockázati életbiztosítás sokféle kiegészítővel kombinálható;
 •  mint a legtöbb kockázati életbiztosítás esetében, az Union Rizikó Extra biztosításnak is az a fő célja, hogy egy váratlan tragédia esetén a hátramaradottak anyagi biztonságban legyenek;
 • hitelfedezeti biztosításként is szolgálhat, ebben az esetben a hitelösszeg mértékéig a bank a kedvezményezett. Ilyen esetben, a biztosított halála esetén a hitelösszeg mértékéig a banknak fizet  a biztosító, és a hozzátartozóknak nem kell a haláleset mellett egy fennmaradó hitellel is szembenézni.
 • kitűnő választás akár magánszemélyek, családfenntartóknak, esetleg vállalkozóknak;
 • sajnos a tragédia akkor a legszörnyűbb, ha hirtelen balesetből ered, ezek többsége pedig főként a közlekedési baleset. Az Union biztosító ezen terméke balesetből adódó haláleset esetén másfélszeres, közlekedési balesetből adódó haláleset esetében pedig kétszeres biztosítási összeget fizet a kedvezményezett részére;
 • balesetből eredő rokkantság esetén is anyagi biztonságban tudhatjuk szeretteinket;

Az Union Rizikó Extra kockázati életbiztosítás mellé köthető kiegészítő biztosítási elemek:

 • biztosítási díj átvállalás rokkantság esetére;
 • balesetből eredő rokkantság esetén a kórházi ellátás idejére térítés;
 • műtéti térítés;
 • egyéb eredetű kórházi ápolás napi térítés;
 • rettegett betegségek kiegészítő biztosítás;

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


− 7 = 1