Lakásbiztosítás — 2013. február 28.
Lakásbiztosítás olcsóbban

Lakásbiztosítás tekintetében nem jeleskedünk a környező országok listájában. Ma Magyarországon a lakások, ingatlanok csaknem háromnegyede rendelkezik valamilyen lakásbiztosítással, azonban a kialakult szokások kicsit sem mutatnak pozitív képet.

 

Lakásbiztosítás, mert kell..

A lakáshitelek kapcsán a legtöbb, hitelt nyújtó pénzintézet esetében előírás, hogy a hitel mellé lakásbiztosítás meglétét kell igazolni. Ebben az esetben sem biztos, hogy körültekintően jártunk el, hiszen a bank számára elsősorban az a legfontosabb, hogy az általa biztosított hitel és egyéb költségek megtérüljenek, ha káresemény éri a fedezetet nyújtó ingatlant. Ugyanakkor ott van az ellenpélda, amikor hitelt veszünk fel, és előírja a bank a lakásbiztosítás szerződést, akkor kötünk egyet, mert kell. Ilyen esetben sajnos a legtöbb esetben nem a szolgáltatás minőségét nézik az ügyfelek, hanem a lakásbiztosítás árát. Kötjük, mert kérik, de nem figyelünk a részletekre. A két szélsőséges eset mellett természetesen az odafigyelők már tudják, hogy mennyire fontos, hogy az ingatlan se alulbiztosított ne legyen, ne kerüljön sokba a lakásbiztosítás díja, ugyanakkor a lehető legszélesebb körben tudjuk biztonságban az otthonunkat.

Lakásbiztosítás olcsón?

Ha kicsit jobban megnézzük a dolgokat, számos lehetőségünk van arra, hogy a lakásbiztosítás díja ne terhelje meg jelentős mértékben a pénztárcát. Az első, talán legkényelmesebb megoldás, ha az interneten elérhető lakásbiztosítás kalkulátor segítségéve összehasonlítjuk több biztosító személyre szóló ajánlatát, hiszen az ár valóban nagyon fontos. A program számos kérdést tesz fel, olyan adatokra kérdez rá, amelyek alapján valóban egy, a saját lakásunknak és környezetünknek megfelelő egyéni biztosítás árajánlatát kapjuk eredményül. Az adatok sokaságában egy igen fontos, amely fontos kérdés súlyát nem feltétlenül érezzük át, amikor az önrész vállalásával kapcsolatban kell adatokat megadni. Magyarországon az önrész fogalma nem túl népszerű, ellentétben a szomszédos országokkal. Azzal, hogy kisebb (vagy nagyobb) önrészt vállalunk, jelentős kedvezményeket érhetünk el a lakásbiztosítás díjának árából, hiszen a biztosító kockázatvállalása mellett az adminisztrációs teher is csökken. Az önrész vállalása mind a két fél számár kedvező hatással bír: kedvező a szerződő számára, hiszen ezzel sikerült csökkentenie a lakásbiztosítás díját, ugyanakkor kedvező a biztosító számára, hiszen a terhek és kockázatok csökkenése mellett az önrész megléte arra ösztönzi a lakásbiztosítás szerződőjét, a tulajdonosokat, hogy minél inkább el tudják kerülni a káreseményeket.

 

Számolja ki, Önnek is lehet olcsóbb a biztosítás díja?

Lakásbiztosítás  bővebben…

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


8 − = 3