Lakásbiztosítás

online-lakásbiztosítás-kalkulátor

Lakásbiztosítás kedvező áron, gyorsan! Online lakásbiztosítási kalkulátorunk segítségével percek alatt kiszámolhatja és megkötheti biztosítását, 8 biztosító ajánlatai közül válogathat, rengeteg kedvezményt is igénybe vehet. Kezdje el a tarifálást minél hamarabb! Válassza ki biztosítás kalkulátoraink közül a lakásbiztosítás kalkulátort!

A lakás az otthon életünk fő színtere, a kényelem, nyugalom és biztonság helye. Bárhogyan is nevezzük, életünkben meghatározó szerepet tölt az otthonunk. Dolgozunk rajta, újjítgatjuk, szépítgetjük, komfortosabbá, szebbé, otthonosabbá igyekszünk tenni. Amennyiben az ingatlan nem saját, akkor is az albérlet biztosításról érdemes gondolkozni!

Elgondolkoztunk már azonban azon, hogy mi lenne velünk, ha baj érné az otthonunkat?

Sokat hallani napjainkban természeti csapásokról, balesetekről, tűz okozta károkról… Elgondolkoztunk-e már azon, hogy vajon mihez kezdenénk, ha sokszor egy élet munkája néhány pillanat alatt tönkremenne… az otthonunk, a vagyontárgyaink megsemmisülnének…
Nagyon sokan esnek abba a hibába, hogy az otthonukra nem vagy nem megfelelő lakásbiztosítás szerződést kötnek . A lakásbiztosítás lényege, hogy a befizetett díjak ellenében a biztosító kockázatot vállal. Kockázatot vállal az otthonunkért.

Természetesen nem mindig kell a legrosszabbra gondolni, viszont nagyon sok esetben előfordul, hogy például egy-egy vihar után is tetemes a kár. Nagyon fontos, hogy a lakásbiztosításunk tartalmazza legalább a legfontosabb elemeket.lakásbiztosítás-online

Lakásbiztosítás legfontosabb kockázati elemei:

  • tűzkár
  • robbanásveszély
  • villámcsapás
  • vihar – árvíz – hó nyomás
  • jégverés
  • idegen jármű ütközése
  • betöréses lopás, rablás, rongálás
  • vízkár

A lakásbiztosítás tekintetében a szolgáltatások szinte végtelen palettája áll előttünk, egy dolgot azonban ne feledjünk: minden esetben kötelességünk a kárenyhítés, ami azt jelenti, hogy igyekszünk megtenni minden tőlünk telhetőt a lakásunk és vagyontárgyaink megóvása érdekében.

Lakásbiztosítás kötésekor a főépület biztosítása mellett fektessünk hangsúlyt a személyes vagyontárgyaink, ingóságunk biztosítására is, hiszen a lakásban lévő – általában kényelmünket biztosító – értékeink pótlása is sokba kerülhet. A különösen nagy értékű ingóságokat (pl. értékesebb festmények, ékszerek, stb. ) mindenképpen jelezzük a biztosító felé!

Nem ritka eset napjainkban, hogy a lakásvásárláshoz, építéshez hitelre van szükségünk. Abban az esetben, ha bekövetkezik egy káresemény, a bank felé a tartozásunk továbbra is fennáll, és mindemellett elveszíthetjük otthonunkat is. Érdemes tehát lakásbiztosítás kötésekor erre is odafigyelni. Az idő előre haladásával a lakásunk, ingóságaink értéke növekszik, hiszen újjítgatjuk, vagyontárgyaink is egyre szaporodnak. Figyeljünk arra, hogy ez alapján a lakásbiztosításunk összege megfelelő legyen, kérjük annak indexálását.  Ehhez tudni kell, hogy a biztosítási összeg – legyen akár a főépületre vagy az ingóságra vonatkozóan – mindig az adott biztosított vagyontárgy újra előállítási vagy pótlásának összegét jelölje.

Az értékkövetés (indexálás) rendkívül fontos, hiszen nem valószínű, hogy lakásunk ugyanannyit ér, mint például 10 évvel ezelőtt. Ez nekünk az éves lakásbiztosítás díjban mindössze néhány forint különbséget fog eredményezni, de gondoljunk a jövőre…  Arra, hogy amit néhány évvel ezelőtt megvettünk vagy felépítettünk bizonyos összegért, az ma sokkal többet ér, sokkal többe kerül újra pótolnunk.

Mindezekben sokat segíthet a honlapunkon található, online lakásbiztosítás kalkulátor!

Lakásbiztosítás online

Ne egy lakásbiztosítási ajánlat alapján döntsön. Online lakásbiztosítás kalkulátor programunk segítségével összehasonlíthatja a biztosítók ajánlatait az Ön által támasztott feltételeknek megfelelően. A lakásbiztosítási ajánlat a tarifálástól a megbízási szerződés aláírásáig kb. 5-10percet vesz igénybe. Az online biztosítás kötés nem csak kényelmes, de gyors is. A megbízási szerződést mindig küldje vissza aláírva, mert ez alapján tudunk a biztosító társaságoknál eljárni az Ön nevében. Az Ön által kinyomtatott, és aláírt megbízási szerződés segítségével tudjuk a biztosító felé az adott ajánlatot közvetíteni.

Az ajánlat beérkezését követő 15 napon belül kell a biztosítónak azt elbírálni. Ha a 15 napon belül a biztosító az ajánlatot elfogadja, vagy arról nem nyilatkozik, a biztosítási szerződés létrejön.

Ha a biztosító az ajánlatot visszautasítja és történt díjfizetés, akkor azt 15napon belül köteles visszafizetni.

A biztosító módosíthatja a lakásbiztosítás ajánlatot 15 napon belül, melyről írásban tájékoztatja az ajánlattevőt. Ha erre a módosított ajánlatra nem válaszolunk, akkor 15 napon belül a módosított ajánlat alapján fog a lakásbiztosítás szerződés létrejönni, és ez alapján fogja a biztosító a lakásbiztosítás kötvényt kiállítani.

Lakásbiztosítás kalkulátor működése

Az online lakásbiztosítás kalkulátor a leggyorsabb, és a legolcsóbb módszere annak, hogy Ön otthonból megtalálja mely vezető biztosítótársaság ajánlata lenne a legmegfelelőbb, és a lakásbiztosítási szerződést online megköthesse. Ehhez ki sem kell mozdulnia otthonból és egy napot rászánni arra, hogy a különböző biztosítótársaságoktól ajánlatot kérjen.A kalkulátor használatát 2 fő részre lehet bontani.Az első rész a tarifálási szakasz:Ebben a szakaszban a program az Ön nevére, és az biztosítani kívánt ingatlan adataira kérdez rá. Ilyen adatok Pl.:- Építés éve?- Falazat típusa?- Hány négyzetméteres az ingatlan?- Hitelszerződés megkötéséhez van e szükség a lakásbiztosításra?

– stb.

A kalkulátor használatakor ha valamelyik kérdésre nem tudná a választ, vagy azt nem érti, akkor nézze meg az adott sor melletti súgó részt (húzza a kérdőjelre az egeret), mely a kérdésre vonatkozó tudnivalókat tartalmazza.

Ha minden adatot beírt, akkor az online kalkulátor programunk kiszámolja, hogy biztosítótársaságonként mennyi lenne a lakásbiztosítás éves/féléves/negyedéves díja. Amikor eddig eljutott, az a tarifálási szakasz végét jelenti. Itt kell eldönteni, melyik biztosítót választja. Dönthet úgy, hogy egy olcsóbb biztosítást választ, vagy ragaszkodhat egy konkrét biztosítótársasághoz. Hogy melyik lakásbiztosítást szeretné online megkötni, azt a sor végén található bevásárlókosár ikonnal tudja kiválasztani.lakásbiztosítás-kalkulátor

Ha kiválasztotta az Ön számára megfelelő biztosítót akkor következik a második szakasz, az ajánlat készítése:

A lakásbiztosítási ajánlat elkészítéséhez szükség lesz pontosabb személyi adatokra, telefonszámra, a személyi igazolvány számára, hitelszerződéshez a hitelező adataira. Ha bármelyik kérdés nem egyértelmű a sor végén a kérdőjelre kattintva mindig pontos leírást fog kapni. Lakásbiztosítás  kalkulátor használatakor ha minden kérdésre válaszolt, a legutolsó oldalon fogja .pdf formátumban találni a az elkészített ajánlatot, és a megbízási szerződést.

Lakásbiztosítás biztosítottja, szerződője, kedvezményezettje

– Csak az a személy lehet lakásbiztosítás biztosítottja, aki a biztosítási szerződésében szerepel.

Épületek, építmények vonatkozásában a lakásbiztosítás biztosítottja lehet: tulajdonos, bérlő, társbérlő, társasház, lakásszövetkezet.

Ingóságok tekintetében a lakásbiztosítás biztosítottja lehet:  A lakásbiztosítási kötvényen feltüntetett személy név szerint, közeli hozzátartozó, amennyiben azok állandó jelleggel együtt éltek a biztosítási esemény bekövetkezésekor.

– Az a személy, gazdálkodó szervezet, lakásszövetkezet, társasház lehet a lakásbiztosítás szerződője, aki a vagyontárgy megóvásában érdekelt, illetve aki a lakásbiztosítás szerződést a vagyontárgy megóvásában érdekelt javára köti.

– Jogosult a biztosított a lakásbiztosítási szerződésből eredő kockázatokra kedvezményezettet megjelölni. Általános gyakorlat, hogy a szerződésben kedvezményezett megjelölésére akkor szokott sor kerülni, ha az ingatlan hitellel terhelt, és ezt a hitelt nyújtó pénzintézet előírja. Ilyenkor a hiteltartozás fennállásáig a hitelintézet a lakásbiztosítás kedvezményezettje. Fontos tudni, hogy hitelt nyújtó banknak nincs joga, az Ő általa kínált lakásbiztosításhoz ragaszkodni a hitel nyújtásához. Ha más biztosító ugyanazt a szolgáltatást esetleg kedvezőbb áron ajánlja el kell fogadnia. Online kalkulátor programunk erre külön rákérdez, és ennek megfelelően készíti el az ajánlatot.

Lakásbiztosítás felmondása

A lakásbiztosítás felmondásának formai követelménye nincs. Egy levelet kell fogalmazni a biztosítónak, melyből egyértelműen kiderül mely lakásbiztosítási szerződésről van szó. Szerepeljen benne az Ön neve, lakcíme, talán a legfontosabb – a lakásbiztosítás kötvényszáma, valamint a lakásbiztosítás kockázatviselési helye.

A lakásbiztosítás felmondását úgy kell ütemezni, hogy a biztosító, az évforduló előtt 30 nappal azt átvegye.

A netbiztosito.eu biztosítási portál dolgozói elintézik Ön helyett az előző lakásbiztosítás szerződés felmondását, amennyiben minket választ az új lakásbiztosítási szerződése megkötéséhez.

Új lakásbiztosítást biztosítás kalkulátor programunk segítségével köthet, a vezető biztosítók ajánlatai közül választhat.

Lakásbiztosítás alul biztosítása / túlbiztosítása

alul biztosítás: Lakásbiztosítás kötésekor fontos a megfelelő vagyoni érték meghatározása. Nem az ingatlan piaci értékét kell figyelembe venni lakásbiztosítás kötésekor, hanem annak újraépítési költségét. A biztosítási összeget az ingatlan hasznos négyzetmétere és az újraépítési négyzetméterár szorzatából kapjuk. Lakásbiztosítás kalkulátor programunk az újraépítési négyzetméterárra javaslatot tesz. A biztosított határozza meg a biztosítási összeget, ennek jogi következményeit vállalva.

A lakás alulbiztosítása esetén, csak aránylagos kártérítést fizet a biztosító. pl.: A lakásbiztosítás biztosítási összege 8millió Ft, az épület újraelőállítási tényleges költsége 16millió Ft. Ha két millió forintos kár keletkezik az ingatlanban, a biztosító csak 1millió Ft-ot fog fizetni, mivel az ingatlan 50%-kal alulbiztosított.

Lakásbiztosítás szerződés kötésekor, fontos még az ingóságok értékének a megállapítása. Ne azt nézzük, hogy pl. ez a tv mennyit ér, hanem megsemmisülése esetén mekkora összegből tudnánk azt pótolni. Ezért is legyünk lakásbiztosítás kötésekor kellően körültekintőek. Online kalkulátor programunk az ingóságok értékének megállapítására javaslatot tesz.

túlbiztosítás: Lakásbiztosítás kötésekor megfelelő vagyoni értéket határozzunk mely az újraépítési átlagos négyzetméterár, és a hasznos alapterület szorzata. Ehhez igény szerint hozzá kell adni az ingóságok értékét is. Hitellel terhelt ingatlan esetén a kamatokkal növelt hitelösszeget is vegyük figyelembe.Túlbiztosított az ingatlan, ha pl. az újraelőállítási költség 10millió Ft, az ingóságok értéke 3,5millió Ft, és kötöttünk rá egy 20millió Ft-os lakásbiztosítást. Az ingatlan megsemmisülése esetén a biztosító csak 13.5millió Ft-ot fog fizetni.Egy gyakori hiba nem megfelelő lakásbiztosítás kötésére: Fiatal házaspár megveszi álmai új építésű otthonát 40millió Ft-ért. Kötnek rá természetesen egy 40millió Ft-os biztosítást. A hiba az, hogy nem vették figyelembe (csak példa!) a telek értéke 20millió Ft, a rajta lévő ingatlan új értéke is 20millió Ft. Az ingatlan megsemmisülése esetén a biztosító csak a 20millió Ft-ot fogja kifizetni, hiszen a telek az ott marad, annak értéke még ha porrá is ég a ház megmarad.

A lakásbiztosítás a fenti esetben túlbiztosított volt a telek értékével!

Lakásbiztosítás – káresemény

A lakásbiztosítási szerződésnek megfelelően 2 napon belül írásban kell jelezni a biztosító felé a káreseményt, aki 5 napon belül köteles kárszakértőt küldeni, és az esetet kivizsgálni. Fontos, hogy a helyszínen csak annyit változtassunk, amennyi a további károk megóvásához szükségesek. Betörés, rablás esetén értesítsük a rendőrséget, tűz esetén a tűzoltóságot, még ha azt magunk meg is fékeztük. Ennek elmulasztása esetén a biztosító  mentesülhet a kárkifizetés alól.

2009. július 8-tól a biztosító a lakásbiztosítási szerződés kapcsán keletkezett kötelességét (káresemény következményeinek helyreállítása, ezen költségek kifizetése) csak számla alapján vállalhatja. A számlán fel kell tüntetni az ÁFA összegét, vagy olyan számla szükséges melyből az ÁFA kiszámítható.

A biztosító mentesül a kifizetés alól:

– Ha a kárt a biztosított, a szerződő, azok közeli hozzátartozója, vagy általuk felbérelt harmadik személy szándékosan, vagy súlyos gondatlanságból követi el.
– Háború, polgárháború, terrorcselekmény, nukleáris robbanás, sztrájk, felkelés esetén is mentesül a biztosító a kifizetés alól.
– Kárenyhítési, kármegelőzési kötelezettség figyelmen kívül hagyása esetén is mentesülhet a biztosító a kifizetés alól
– Kivitelezési hanyagságból eredő hibákból adódóan.

Lakásbiztosítás indexálása

Ön a biztosítási szerződés megkötésével arra vállal kötelezettséget, hogy a biztosító által meghatározott biztosítási díjat megfizeti. A biztosító arra vállal kötelezettséget, hogy a biztosítási összeget fizeti meg azokra a károkra amelyre a lakásbiztosítás feltételei vonatkoznak.

A lakásbiztosítás indexálására, értékkövetésére szükség van, hiszen a lakása ha egy 10évvel ezelőtti áron van biztosítva, az valószínűleg nem fogja fedezni kár esetén a kiadásokat. Ezért a biztosítók minden évben küldenek értesítést az indexált lakásbiztosítás összegéről, melyet jogunkban áll visszautasítani, de nem érdemes.

Lakásbiztosítás vagyonvédelmi követelményei

Ha azt szeretnénk, hogy lakásbiztosítási szerződésünk fedezetet nyújtson betörés/lopás kockázatokra, ahhoz a biztosítók ragaszkodnak bizonyos védelmi berendezésekhez. Minél magasabb az ingatlan védelmi szintje, annál magasabb a biztosító által vállalt kártérítési limit összege. Online lakásbiztosítás kalkulátorunk segítségével, ezekről a védelmi berendezésekről többet is megtudhat.

netbiztosito.eu