Lakásbiztosítás — 2012. július 19.
Kötelező lakásbiztosítás Romániában

Szomszédunkban hamarosan büntethetővé válnak azok az ingatlantulajdonosok, akik nem kötöttek kötelező lakásbiztosítás szerződést a természeti károk, például földrengés vagy árvíz ellen.  A törvény 2012. augusztus 6-án lép életbe.

Önkormányzat ellenőrzi a lakásbiztosítás meglétét

A helyi önkormányzatok feladata lesz annak a listának az elkészítése és továbbítása a Katasztrófák Elleni Biztosítási Pool számára, amely tartalmazza a lakások számát.

A múlt évben közel egymillió kötelező lakásbiztosítást kötöttek, de mostanra ebből már csak fél millió aktív. Ugyanis csakúgy, mint a hagyományos lakásbiztosítás esetében, ezt is évente kell meghosszabbítani, de a lakosok egy része nem teszi meg.  A másik ok, hogy az önkormányzatoknak csak a 75 százaléka továbbította a listát a PAID-nek.

Lakásbiztosítás hiánya miatt büntetés is járhat

Azzal, hogy a törvény még nem lépett életbe, csak azt érik el, hogy a lakosok nem foglalkoznak igazán a kötelező lakásbiztosítás fontosságával.  Nem vesznek tudomást az esetleges pénzbüntetésről sem.  Az önkormányzatok is tartózkodnak a bírságolástól, hiszen akiknek a lakásbiztosítás díjára nem volt pénzük, azoknak a büntetésre még inkább nem lesz.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


3 + 5 =