Kötelező biztosítás — 2013. május 06.
Kötelező biztosítás: év közben jobban megéri váltani?

Kimutatások készültek arra vonatkozóan, hogy a kötelező biztosítás váltás az év mely szakában kedvezőbb az autós számára, illetve, hogy mely időszakokban váltanak a legtöbben. Nos, vajon kik járnak jobban: azok, akiknek a jól megszokott időben, év végén van az évfordulójuk, vagy azok, akik év közben keresnek kedvezőbb kgfb ajánlatot?

 

A 2010 év jelentős változása a kötelező biztosítás tekintetében, hogy azoknak az autósoknak, akik a jelzett év óta vásároltak autót, már nem az év vége a kgfb váltás időszaka, a kötelező biztosítás kedvezőbbre cserélése a szerződés évfordulójához van kötve. Úgy tűnik, hogy a rendszer lassan kiforrja magát, hiszen mára már az autótulajdonosok egyharmadának van év közbeni dátumhoz kötve a váltás lehetősége. A lehetőséghez azonban szorosan kapcsolódik az a feltétel, hogy az évforduló előtt legalább 30 nappal érkezzen be az aktuális biztosítóhoz a kötelező biztosítás felmondás, különben újabb egy évig nem válthatunk.

 KGFB váltás évközben, mégis elfelejtjük

A legtöbben az év közbeni hétköznapi rohanásban elfelejtik, hogy hamarosan elérkezne a váltás lehetősége, azonban a kötelező biztosítás felmondása elmarad. A legtöbben akkor kapnak csak észbe, amikor az aktuális biztosító megküldi a következő biztosítási időszakra vonatkozó díjtájékoztatót. Ilyenkor villan át a legtöbbek agyán a gondolat, hogy váltani szeretne… azonban általában ez megmarad a gondolat szintjén és kicsúsznak a határidőből.  Előnyösebb a helyzet azoknak, akiknek még mindig év végén van a biztosítás váltás lehetősége. Gyakorlatilag november elejétől tele vannak a különféle média csatornák azzal, hogy mennyit spórolhat az, aki idejében felmondja kötelező biztosítás szerződését és biztosítót vált.

Kevesebbet nyernek, akik év végén váltanak

Felmérések szerint, akiknek év végén van lehetőségük a kötelező biztosítás váltásra, alig több, mint 11000 forintot nyernek, szemben azzal, hogy ha valaki év közben vált biztosítót, annak a díja több, mint 15 ezer forinttal lehet kedvezőbb.  A számok önmagukért beszélnek, így az mindenképpen hasznos, ha az online biztosítás kalkulátor segítségével összehasonlítjuk több biztosító társaság ajánlatát. Az internet nagy előnye, hogy az összehasonlítás mellett meg is köthetjük a számunkra megfelelő biztosítást.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


8 × 5 =