Kockázati életbiztosítás — 2012. augusztus 09.
Kisebb a veszteség az idei évben a CIG Pannónia biztosítónál

Augusztus közepén hozza nyilvánosságra a CIG Pannónia biztosító idei év második három hónapját elemző jelentését.  A KBC elemzője szerint idén az életbiztosítási ágazat várhatóan kevésbé lesz veszteséges, mint tavaly. Ez számszerűsítve azt jelenti, hogy a CIG Pannónia közel 62 százalékkal kevesebb veszteséget könyvelhet el, mint a 2011 évben.

CIG Pannónia 2007 óta Magyarországon

A CIG Pannónia Biztosító 2007-ben alakult, azzal a céllal, hogy megalakuljon Magyarországon egy magyar vezetők által irányított, hazai tőkével rendelkező, elsődlegesen a magyarországi biztosítási igényekre és magyar biztosítási piacra összpontosító biztosító társaság, amely megállja a helyét az akkori külföldi multinacionális társaságokkal szemben. A biztosító a megalakulása után minden évben rendkívüli sikereket ért el, elsősorban az életbiztosítások tekintetében. Két évvel később, 2009-ben a hazai életbiztosítási ágazat bevételének már mintegy 3 százalékát birtokolta.  2010-ben, az előző évektől jóval magasabb, a várakozásoktól sokkal több, mint 25 milliárd forintos , életbiztosításokból származó díjbevétele a hazai életbiztosítási piac 5,8 százalékát jelentette. A rendkívüli összeget elsősorban a befektetéshez kötött, úgynevezett unit-linked típusú életbiztosítások térnyerése segítette elő. A sikersorozat nem ért véget. Tavaly a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. a díjbevételek szerint az ötödik legnagyobb magyarországi biztosítóvá nőtte ki magát. Ez 6,38 százalékos részesedést jelent a (egy évvel korábban 5,63 százalék) magyarországi életbiztosítási díjbevételek esetében. Az idei év mérföldkő lehet a CIG Pannónia számára, hiszen a leányvállalata (EMABIT), mint új piaci szereplő jelentkezett a magyarországi nem életbiztosítási ágazat résztvevőjeként.

CIG Pannónia 2012

A CIG Pannónia Biztosító második negyedévének bruttó díjbevétele megközelítőleg 3,5 százalékkal magasabb, mint az év elején. Ez körülbelül 158 millió forintot növekedést jelent.  A jelenleg érvényben lévő szerződéseknél 88 százalékos megújítással számolnak a szakértők, hiszen a második negyedévben a devizahiteles ügyfelek már könnyebben fizették a  rendszeres életbiztosítási díját. A szakemberek szerint a gender direktíva bevezetése, valamint az, hogy az emberek többet takarékoskodnak 2012 végére javulást hozhat a biztosító eladási teljesítményében.

A CIG Pannónia célkitűzései

A társaság célja, hogy hazai szinten kiemelkedő szerepét megőrizve, illetve javítva továbbra is olyan életbiztosítás módozatokkal tudjon a piacra lépni, amely termékek elsődlegesen ügyfél-orientáltak, rugalmasak, és továbbra is tudják hozni a CIG Pannónia esetében megszokott  magas szintű szolgáltatásokat.

 

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


+ 3 = 5