Kötelező biztosítás — 2019. november 03.
KGFB 2020: ismét drágul?

Még mindig viszonylag sok autóst érint az év végi kötelező biztosítás váltás, ugyanis a különféle biztosítók november 2-án közzétett kgfb díjai alapján erre még kb. egymillió autósnak van lehetősége. Azok a tulajdonosok, akik még 2010. január előtt vásárolták meg járművüket, az év végén lehetőséget kapnak arra, hogy akár egy kedvezőbb, olcsóbb kötelező biztosítás szerződés megkötését kezdeményezzék a kiválasztott biztosító társaságnál.
Az utóbbi évek statisztikáit tekintve egyértelműen látszik, hogy a kötelező biztosítás díjai emelkedő tendenciát mutatnak, ezért érdemes lehet egy online kötelező biztosítás kalkulátor segítségét kérni, és kalkulálni, ha olcsóbbra szeretnénk váltani. Érdemes már csak amiatt is, mert a szakemberek véleménye szerint több olyan tényező befolyásolhatja a kgfb 2020 díját, amely – hasonlóan ehhez a tendenciához – ismételt emelkedést fog jelenteni. A jelenlegi magyarországi helyzet azt mutatja, hogy a nagymértékű szakember hiány az autójavítás területén, a sok baleset, stb. mind-mind olyan tényezők, amely egy-egy autótulajdonos számára kedvezőtlenebb díjjal járhat a 2020-as évben. Ez a kötelező biztosítás esetében akár 10-15 százalékos emelkedést is jelenthet.
Érdemes mindenképpen megvárni a levelet vagy egyéb értesítést a jelenlegi biztosítótól, elméletileg november közepéig megérkezik a tájékoztatás az autósoknak, hogy a kötelező biztosítás 2020 díja mennyiben és milyen formában módosul. Amennyiben a tulajdonos úgy dönt, hogy ez a kgfb díj megfelelő a számára, akkor további egyéb teendője nincs. Ha azonban a kgfb váltás mellett dönt, akkor érdemes időben cselekedni a jelenlegi kötelező biztosítás felmondás ügyében, illetve tájékozódni más biztosító társaság által meghirdetett díjról. A legegyszerűbb sokszor ezt interneten keresztül megtenni, egy online biztosítás kalkulátor segítségével, ahol gyakorlatilag néhány kattintással már megoldható a biztosítás megkötése, és felmondása is.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


8 + = 12