Egyéb biztosítás — 2017. április 29.
Kátyúkárok? Kiegészítő biztosítás a megoldás!

A kora tavasztól késő őszig terjedő időszakban rendszerint gyakrabban gurulunk az utakra, mint az év más hónapjaiban. Ilyenkor megnő a kirándulások, hosszú hétvégék és nyaralások száma, s a szabadság jelentette önfeledtség kapcsán hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy hazánk egyes útszakaszai bizony nincsenek a legjobb állapotban. Nap mint nap találkozhatunk kisebb-nagyobb kátyúkkal, melyek külterületen ráadásul igencsak baleset veszélyesek tudnak lenni.

A biztonságos közlekedés nem csak azon múlik, hogy milyen állapotban van az autó, vagy mennyire vagyunk tapasztalt sofőrök, hanem sajnos sokszor éppen az útviszonyok nyomják rá bélyegüket a közlekedési szituációkra. A személyi sérülés veszélye mellett mindenképpen szót érdemel az autóban keletkezett anyagi kár, mely több százezres nagyságrendet is kitehet. Az úthibák okozta autókárok rendkívül magas költségeket róhatnak az autósokra, ám a megfelelő kiegészítő biztosítás birtokában a biztosító társaság téríti a felmerülő kiadásokat.

Ha nem sikerül kikerülni a kátyút, és bekövetkezik a baj, akkor nagyon fontos a megfelelő dokumentálás. A rendőrség kihívására mindenképpen szükség lesz, hiszen csak úgy van lehetőség a kárrendezésre, ha a rendőrség készítette jegyzőkönyvet is csatoljuk hozzá. Fontos, hogy a kátyúról megfelelő képeket készítsünk, s ügyeljünk a méret megjelölésére is. A kátyú méretének és mélységének érzékeltetésére válasszunk úgynevezett referencia eszközt, ami lehet egy öngyújtó, vagy egy toll, melyek általában vannak is nálunk. A rendszám is kapjon helyet a fényképen, hogy az autót egyértelműen be lehessen így azonosítani. A szakember felkeresése még a javítás megkezdése előtt szükséges, hiszen így kérhetünk a várható költségekről egy kalkulációt, melyet szintén benyújthatjuk a kárigény bejelentés mellé.

A kátyúk okozta károkra külön, kiegészítő biztosítást érdemes kötni, hiszen így módunkban áll mind a közút kezelőjétől, mind a biztosító társaságtól igényelni a javításhoz szükséges összeget. Ilyen biztosítás hiányában sajnos komoly költségekkel számolhatnánk, melyeket nem mindenki engedhet meg magának egyik pillanatról a másikra.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


4 − 2 =