Lakásbiztosítás — 2017. április 21.
Hosszú hétvégi utazások? Védje otthonát távollétében!

A tavaszi hónapok sokakat csábítanak utazásra. Ha az egynapos túrák és kirándulások nem bizonyulnának elegendőnek, hazánkban számos lehetőség nyílik a hosszú hétvégék szervezésére is. A wellness szállodák extra kényelme nagy népszerűségnek örvend, de az apartmanok vagy a nagy horgászvizek közelében levő vendégházak iránt is jelentős kereslet mutatkozik. Nem csak a nyaralóra igaz, hogy érdemes távollétünkre felkészíteni azt, hanem természetesen a mindennapi tartózkodást szolgáló ingatlanokra is. A szakemberek azt javasolják, hogy mindenképpen célszerű lakásbiztosítás mellett letenni a voksot, hiszen ez nélkülözhetetlen segítséget jelent akkor, ha óvintézkedéseink ellenére is illetéktelenek hatolnának a négy fal közé. Ezen felül természetesen fontos az is, miként készítjük elő az ingatlant az utazás előtt. Cikkünkben azokat a legfontosabb szempontokat vesszük sorra, melyekre célszerű ügyelni.

Az éjjel-nappal leengedett redőny szinte felhívja a tolvajok figyelmét arra, hogy jelenleg nem tartózkodik senki az ingatlanban. Hasznosabb tehát, ha csak a sötétítőt húzzuk be. Ezzel elkerülhetjük azt is, hogy életterünkbe bekukucskálhassanak az illetéktelen személyek. Mindegy, hogy két napra utazunk el, vagy akár egy egész hetet otthonunktól távol szeretnénk tölteni, szánjunk időt a zárak ellenőrzésére. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokszor csak a melléképületeket törik fel és innen tulajdonítanak el akár értékes eszközöket, berendezéseket. Természetesen nem mehetünk el a lakás zárjainak kontrollja mellett sem. A betörők gyakran a bejárati ajtót választják a behatolásra, de az erkély felőli megoldások sem bizonyulnak ritkának. A védekezés érdekében célszerű korszerű zárakkal ellátott ajtókat és ablakokat választani.

Az automata időzítővel működő világítás rendkívül hasznos lehet, hiszen azt az érzetet kelti, hogy az ingatlan tulajdonosai otthon tartózkodnak. A biztonsági rendszerek felszerelése szintén hasznos, de a korszerű ajtó-és zártípusoknál nem bizonyulnak célravezetőbbnek. Az utazás izgalmának hevében hajlamosak vagyunk megfeledkezni a biztonságról, pedig sok későbbi bosszúságtól és anyagi kártól kímélhetjük meg vele saját magunkat.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


5 × 5 =