Kötelező biztosítás — 2014. november 23.
Kötelező biztosítás váltás: már csak egy hétig!

Még egy hét áll rendelkezésére azoknak az autósoknak, akik év végén biztosítót szeretnének váltani. A kötelező biztosítás felmondásának ugyanis legkésőbb december 01-ig be kell érkeznie a jelenlegi biztosítóhoz annak érdekében, hogy év végén sikeres legyen a váltás.

Az idei év végi kötelező biztosítás váltás időszakában valószínűleg több, mint 200 ezer autós szerződik át egyik biztosítótól a másikhoz. Bár még egy hét hátravan a kampány időszakából, azoknak a száma, akik idén nem váltanak biztosítót sokkal magasabb, ugyanis kb. 1,8 millió autó tulajdonos nem tervez biztosító váltást.

Emiatt az autósok nagy része jövőre a kötelező biztosítás díjának emelkedésére számíthat. A tavalyi évben az átlagos éves díj 11400 Ft volt, idén ugyanez a díj 10800 forintra mérséklődött. Az átlagdíjak tekintetében tehát nem látszik nagy változás, nem úgy, mint az autósok fizetési szokásaiban. Az elmúlt évekhez képest is kiugróan magas azoknak a száma, akik a kötelező biztosítás díjának megfizetésére az éves – banki átutalással történő módot választják (68%). Ennek oka valószínűleg az, hogy a biztosítók nagyobb kedvezményeket adnak a biztosítás díjából a fenti két esetben.

Kötelező biztosítás díja a jövőben

Az előre vetített számítások szerint a következő évben kb. 1-2 ezer forintos díjemelés következhet. A statisztikák szerint az üzemanyag árának emelkedése ellenére a hazai üzemanyag-fogyasztás 6 százalékkal emelkedett, így havonta több, mint 150 millió liter az, amely a hazai fogyasztást jellemzi. A magasabb üzemanyag-fogyasztás azt jelenti, hogy az utakon is egyre több az autó, tehát valószínűleg több KGFB kár és CASCO kár az, amely a biztosítók kasszáját megterheli.

A fentieket tekintve még egy héttel a kötelező biztosítás váltás kampányának vége előtt sem késő elvégezni a kötelező biztosítás díjszámítást. A KGFB kalkulátor segítségével néhány adat megadása után számszerűsítve láthatjuk, hogy az idei évhez képest mennyit spórolhatunk a kötelező biztosítás díjából jövőre. Tekintettel arra, hogy sokan még csekken fizetik a díjat, és elgondolkodnak azon, hogy akár éves díjfizetéssel, átutalják az összeget mindenképpen hasznos lehet néhány percet a kalkulációra szánni.

netbiztosito.eu

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


× 1 = 3