Egyéb biztosítás — 2015. május 21.
Eredményes reformok az UNIQA Biztosítónál

Az UNIQA Biztosító információi szerint az elmúlt időszakban minden korábbinál nagyobb előrelépéseket sikerült tennie a társaságnak. A tavaly elfogadott optimalizációs terv olyan területeket érintett, mint az értékesítés, a költségcsökkentés, vagy egyes biztosítástípusokra való fokozott odafigyelés. Az eredmények magukért beszélnek, költségei alacsonyabbak, és az első negyedévben már jól csökkenő kárhányaddal számolhat a biztosító.

Othmar Michl, az UNIQA Biztosító Zrt. vezérigazgatója az idei év első három hónapjának függvényében arról számolt be, hogy az eddigiekkel maximálisan elégedett, és valószínűleg a 2015-ös év további időszakaiban is a várakozásoknak megfelelően alakulnak majd a mutatók. Az eddigi változtatások során azon igyekeztek a szakemberek, hogy optimalizálják a belső folyamatokat, a költségeket érezhetően csökkentsék, és a szerződésállomány struktúrájának átalakítására is figyelmet fordítsanak mindezekkel egyidejűleg.

Értékesítés tanácsadók segítségével

A költségek csökkentésének hatékony eszköze a saját értékesítési hálózat kialakítása, és a saját irodákat is kiváltó, tanácsadók segítségével történő értékesítés. A vezérigazgató azon az állásponton van, hogy a hozzáértő értékesítési tapasztalatnak köszönhetően a bevételek terén nem jár hátrányokkal a változás, viszont jelentős költségcsökkentés érhető el segítségével.

A MultiPartner hűségprogram egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy a kármentes, náluk több szerződéssel is rendelkező ügyfelek pénz-visszafizetési lehetőség előnyeit használhassák ki. A 2014-es évben ilyen módon 64 milliós bónusz került kiosztásra közel 13 ezer ügyfél számára.

Online biztosítás kötés az eredményesség szolgálatában

Az adminisztratív költségek csökkentése érdekében az elektronikus formában történő szerződéskötés mind nagyobb szeletet tudhat magáénak. Az elektronikus kommunikáció megkönnyíti és felgyorsítja az ügyintézést, és ugyanakkor a költségeket is redukálja. Folyamatosan növekedést mutat az elektronikus kötvények száma, például az utasbiztosítások esetében az összes megkötött szerződés 16 százalékát a biztosító weboldalán keresztül intézték az ügyfelek.

Napjainkban kiemelt érdeklődés mutatkozik a környezettudatosság iránt, és ez a biztosítási piacra is rányomta bélyegét. Az online kötést is lehetővé tevő Otthon és környezet lakásbiztosítás, mely a napelemekre, napkollektorokra és hasonló korszerű megoldásokra is kiterjed, különösen kedvelt volt az elmúlt időszakban. Százezernél is több volt e kötvények száma, meghaladva a casco szerződések számát.

Biztosítás ipari méretekben

Az UNIQA nem csak lakossági ügyfelek számára kínál remek megoldásokat, de a nagyvállalatok is megtalálják biztosítási termékei között a számukra ideális típusokat. Az akár 36 órán belüli ajánlati idő, a kárrendezési eljárások kiemelt területként történő kezelése, vagy a bécsi kompetenciaközpont szakértelme a háttérben mind olyan tényezők, amelyek az ipari méretű biztosítás iránt érdeklődők számára vonzó lehetőségként kínálkoznak.

Még mindig a személybiztosítások a legnépszerűbbek!

A biztosító 2014. évi eredményeinek tükrében elmondható, hogy az előző évekhez hasonlóan, tavaly is a személybiztosítások iránt érdeklődtek a legtöbben. A rendszeres díjfizetési kötelezettséggel járó biztosítások közül a 2014-ben kötöttek mintegy harminc százalékkal növelték a társaság eredményeit. A nyugdíjbiztosítás terén bevezetett adókedvezmény természetesen a szerződéskötések számát illetően is megmutatkozott, az UNIQA a teljes nyugdíjbiztosítási szegmens 11 százalékával büszkélkedhet. Hasonlóképpen növekedést tudhat magáénak az egészségbiztosítások területén, az egyéni betegbiztosítási szerződések harmadát a biztosítónál tartják számon. Balesetbiztosítás kapcsán elmondható, hogy a 2014-es év kiemelt eredményeket realizált, ugyanis 40 százalékos növekedés volt tapasztalható e szegmensben.

Díjkorrekció a gépjármű biztosítások kapcsán

Minden intézkedés ellenére továbbra is tény, hogy a 2013-ban bevezetett nem-életbiztosítási adó kompenzálása a mai napig nem sikerült teljesen. Elsősorban a gépjármű biztosítási területeken, különösen a magas kárszükségletű szegmensekben igyekeztek a díjkorrekciót beépíteni, és úgy néz ki, lassan, de biztosan ledolgozható lesz ez a hátrány is.

A költségekkel kapcsolatos átrendeződés jelei elsősorban az UNIQA csoport két legnagyobb piacán, Ausztriában és Közép-Kelet-Európában mutatkozik meg. A biztosító egyébként Európa 19 országában van jelen, és a biztosítási tevékenysége kínálta előnyöket tízmilliónál is több ügyfél választja rendszeresen. A tervek szerint 2015-ben ismételten kiemelt területként tartják majd számon az egészség-, és életbiztosítás bővítését, hosszú távon pedig a közép-, és kelet-európai térség vezető biztosítójává kíván válni az UNIQA.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


4 × 4 =