Kockázati életbiztosítás — 2012. szeptember 11.
Életbiztosítás: változó igények

Életbiztosítás tekintetében is a spórolás jellemző

Felmérések szerint Magyarországon egyre kevesebb azok száma, akiknek lehetőségük van megtakarításra.  Ez a csökkenés már 2004 óta folyamatosan észlelhető. Idén a lakosság mindössze 16 százalékának volt valamilyen megtakarítása, 2004-ben ez még csaknem 40 százalék volt.

A legfrissebb statisztikák adataiból kiderült, hogy a magyarországi ügyfelek számára a megtakarítások legfőbb célja, az esetleges jövőbeni váratlan kiadások fedezése. Ezen kívül jelentős arányban hosszú távra, a nyugdíjas évekre, illetve a gyermekek jövőjére takarékoskodnak.

A megtakarítások csökkenésével párhuzamosan csökkent az életbiztosítás iránt érdeklődő ügyfelek száma is. Míg, 2010-ben több, mint egy millióan kötöttek életbiztosítást, ez a szám tavaly már csak körülbelül 800 ezer  volt.

Az egyre szűkebb életbiztosítás kötések lehetőségek miatt, manapság a lakosság szokásai is másképp alakulnak.  Az emberek többsége a saját és a családja jövőjének biztonságára próbál megfelelő életbiztosítás módozatot találni, viszont a gazdasági világválság óta sokan gondolkodnak rövidebb távú tartalékoláson is.

A megtakarítások csökkenése miatt az ügyfelek sokkal célszerűbben, megfontoltabban választanak életbiztosítás termékek közül. A lakosság számára fontosabbá vált a módozat rugalmassága, megbízhatósága, illetve, hogy a később felmerülő igényeket teljes mértékben kielégítse. – derült ki a Groupama Garancia Biztosító, és a GfK Hungária felméréseiből.

Ezekhez az igényekhez alkalmazkodik a Groupama Garancia Biztosító új életbiztosítás terméke. Az új életbiztosítás módozat alkalmazkodik az ügyfelek aktuális életkörülményeihez, azt a szolgáltatást kínálja, amely a legfontosabb a biztosítási piacon.

Groupama Garancia életbiztosítás programja

A Groupama Életív Program a lakosság számára lehetővé teszi bármely biztosítási mód mellett, hogy megfelelő befektetéssel rendelkezzenek, így a felmerülő kiadások, mint például a beiskolázás, az ingatlanvásárlás, vagy a nyugdíjas évek biztosítása sem okozhatnak gondot.

A felmérésekből megtudhatjuk, hogy a családok számára ezentúl is fontos a kockázatmentesség, a biztonság, és nyilvánvalóan a magasabb nyereség elérése.  A Gorupama Életív Programba beépített HozamMonitor Szolgáltatás lehetővé teszi bárkinek , hogy ingatag gazdasági környezetben is stabil állapotban tudja megtakarításait. A HozamMonitor szolgáltatás automatikus választ nyújt a tőzsdei alakulásokra is.

A Stop-loss szolgáltatással biztonságban tudhatjuk megtakarításainkat, oly módon, hogy a legbiztonságosabb alapba teszi át a befektetésünket.

A Hozamvadász szolgáltatás értesítést ad a növekvő eszközalapokról, így a kliensek számára  láthatóvá válik az árfolyam emelkedés.

A felmérések alapján kiderült, hogy az ügyfeleknek rengeteg kérdésük van, főleg, azért, mert a pénzükről van szó, így nagyon fontos, hogy megbízható tájékoztatást kapjanak a biztosítással kapcsolatban. Ezenkívül a hosszú távú életbiztosítás során nagyon fontos az ügyfelek számára a megfelelő biztosítási védelem. A Groupama Életív Program arra törekszik, hogy ezeket az igényeket kielégítse.

A Groupama Életív biztosítás teljesen rugalmas, az ügyfél sajátos igényeinek kielégítésére törekszik, azonban alapvető szempontnak számít, hogy az ügyfél megfelelő tájékoztatást kapjon a döntéséhez, melyben szakértők segítenek. A biztosítótársaság hatalmas figyelmet fordít arra, hogy a csaknem 2000 főből álló tanácsadói csoport minden egyes tagja megfelelő felkészültséggel rendelkezzen az ügyfelek kérdéseivel szemben, ezzel segítve őket döntésükben.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


5 × 9 =