Biztosítás kalkulátor kötelező biztosítás kötéséhez

A honlapunkon található biztosítás kalkulátor kötelező, CASCO, lakás, jövedelem kiesés és utasbiztosítás tarifálásához és a biztosítási ajánlat végleges elkészítéséhez is használható.

A biztosítás kalkulátor kötelező biztosítás díjszámításakor egyszeri adatmegadással 14 biztosító ajánlatát hasonlítja össze és azokat a biztosítási díj szerint növekvő sorrendbe állítja az Ön számára a könnyű áttekinthetőség érdekében.  Amennyiben az egyik ajánlat elnyerte a tetszését, amit a biztosítás kalkulátor kötelező számításkor adott, az ajánlat melletti „megkötöm” gomb segítségével tudja elindítani a biztosítás megkötését.

Az évente váltás lehetőségét biztosító KGFB rendszer alapján a biztosítás kalkulátor kötelező biztosítási ajánlat teljes elkészítéséhez és az előző szerződés felmondásához is könnyen használható.

Mivel a biztosítók ajánlatai nagyban eltérnek egymástól, gyakori az akár több 100%-os különbség is két biztosítási ajánlat között, így a netbiztosito.eu által üzemeltetett biztosítás kalkulátor kötelező díj kiszámításakor és a megfelelő biztosító kiválasztásakor nagy segítséget jelenthet. Több ezer, gyakran több 10 ezer Ft-ot is spórolhat évente.

Biztosítás Kalkulátor Kötelező biztosítás váltás esetén

Az adott biztosító, ahol a szerződése van, köteles Önt 50 nappal az évforduló előtt tájékoztatni a következő évre kiszámított kötelező biztosítási díjról. Ha ezzel elégedett nem kell tennie semmit és a szerződése hatályban marad, ha nem elégedett a díjjal, vagy csak kíváncsi a többi biztosító ajánlatára, használja a biztosítás kalkulátor kötelező díjszámító programunkat.

A kötelező biztosítás váltás talán legfontosabb része, hogy az előzmény szerződést írásban fel kell mondani a biztosítási évforduló előtt legalább 30 nappal. Alkusz cégünk biztosítás kalkulátor kötelező díjszámító programja a váltáshoz szükséges felmondó levelet is elkészíti a biztosítók által elvárt hivatalos formában. Amennyiben minket választ a kötelező biztosítása ügyintézéséhez munkatársaink elintézik Ön helyett az előzmény szerződés szakszerű felmondását is.

Javasoljuk, hogy biztosító váltás évfordulója előtt legalább 35-40 nappal használja biztosítás kalkulátor kötelező díjszámító programunkat, hogy a felmondást időben el tudjuk rendezni, hiszen csak így lesz az új KGFB szerződése hatályos.

Hogyan használjuk a biztosítás kalkulátor kötelező díjszámító programot?

Honlapunkon található biztosítás kalkulátor kötelező váltáshoz és az új szerződés megkötéséhez egyaránt használható. A folyamat 3 fő részre tagolható:

Díjkalkuláció szakasza: Ebben a szakaszban a biztosítás kalkulátor kötelező biztosítási díj kiszámításához szükséges nélkülözhetetlen adatokat kéri be. Ilyen az Ön neve, lakhelye, a gépkocsira vonatkozó szükséges adatok. pl.: gyártmány, teljesítmény, szín. A díjszámítási folyamat végén egy táblázatot fog látni, mely tartalmazza a különböző biztosítótársaságokat és az általuk adott ajánlatokat. Az ajánlat mellett látható lesz egy „megkötöm” gomb, ennek a segítségével tudja a biztosítás megkötését elindítani.

Kötési szakasz: A biztosítás kalkulátor kötelező kötési szakaszában az ajánlat pontos elkészítéséhez további adatokat kérdez. Ilyen a gépjármű alvázszáma, motorszáma, továbbá az Ön igazoló okmányának a száma.

Dokumentumok kinyomtatása, visszaküldése: A folyamat végén a biztosítás kalkulátor a kötelező megkötéséhez elkészíti a megbízási szerződést, váltás esetén a felmondó nyilatkozatot. Kérjük, ezeket nyomtassa ki és küldje vissza az ott megadott címre faxon, postai úton esetleg e-mailben.

A netbiztosito.eu munkatársai a papírok beérkezését követően elrendezi a felmondást, az új kötelező biztosítás megkötését.