Kötelező biztosítás — 2014. szeptember 05.
Az autó vásárlás megfontolandó

A kötelező biztosítás nem válaszható, mindenkinek meg kell kötnie, akinek gépjárműve van. Törvény írja elő. Célja igen egyszerű: az általunk okozott károkat helyettünk téríti meg. Meg kell jegyezni, hogy nem csak az üzembentartókra nézve kötelező ez a biztosítás, hanem magukra a biztosítókra is. Ha kiválasztotta, hogy melyik biztosítóval akarja megkötni a szerződést, akkor annak muszáj belegyezni. Bár a megtérített összeg nem korlátlan, meglehetősen magas határokkal bír: dologi kár esetén 500 millió forint, személyi sérülés esetén pedig 1,25 milliárd. Ha új kocsit szeretne venni, sok mindent figyelembe kell venni biztosítás szempontjából is. Nemcsak arra kell figyelni, hogy mennyit fogyaszt, hanem korára és állapotára is.

A kötelező biztosítást még az autó vásárlás napján meg kell kötni. Ha erről elfelejtkezünk, a nem rendezett napokra MABISZ díjat kell fizetni. Használt autók vásárlásakor gyakran elkövetett hiba, hogy az üzletfelek megkötik a szerződést, az új tulaj pedig elindul hazafele. Ezt nem szabad, a sofőr számára a kocsi új, akár kár is keletkezhet benne, mivel még nincs hozzászokva. Másrészt pedig a kocsi egyéb problémáiról sem tudhat mindent.

Csak úgy érdemes autót vásárolni, ha a biztosítást is meg tudjuk kötni. A nebiztosito.eu online biztosítási portál éjjel-nappal elérhető, a kötelező biztosítási ajánlatok összehasonlíthatóak. Az ügyfélkapunkon letölthető a biztosítási ajánlat!

Autó vásárláskor nézzük meg a jármű teljesítményét is, nemcsak az elfogyasztott üzemanyag ára miatt érdemes jól megnézni, hanem itt is eltérő kötelező biztosítási díjjakra lehet számítani. A kötelező biztosítás díját befolyásolja az is, hogy a kocsi használt-e. Új autónak csak az számít, amelyikkel 0 km-t tettek meg és ön az első tulajdonosa. Minden egyéb esetben használtnak minősítik, és ezért kedvezőtlenebb KGFB ajánlatokra lehet számítani. Különbséget kell továbbá tenni 5 évnél fiatalabb és 5 évnél idősebb járművek között is.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


3 × = 6