Autó biztosítás külföldre (assistance biztosítás)

Autó biztosítás külföldre, assistance biztosítások szolgáltatás színvonalától függően már 7900Ft/éves díjért országhatáron belülre,

EU területére 11900 Ft, illetve 14900Ft/éves díj ellenében, hogy biztonságban érezzük magunkat, ha autóval lépjük át az országhatárt.


megjegyzés:

Az alábbi oldal egy konkrét egy évre szóló széles körű assistance autó biztosítást ajánl. Autó assistance biztosítást nem csak egy évre lehet kötni, utasbiztosítás keretein belül is elérhetőek autó assistace szolgáltatások! Ebben az esetben megadhatunk konkrét utazási időtartamot! Az utasbiztosítás kalkulátorunkban külön szűrési lehetőség van, hogy csak olyan utasbiztosításokat mutasson, amelyek tartalmaznak gépjármű assistance szolgáltatást is.

autó biztosítás külföldre

 


 

Assistance biztosítás kalkulátor és kötés

Bár itthon is nagyon kellemetlen, ha elromlik az autónk, de jobb esetben azonnal van kit felhívni, az ismerős autószerelő, barát, rokon lehetőség szerint rögtön siet az ember segítségére.

Ha a gépjárművünk külföldön robban le az már sokkal kellemetlenebb. Ha nem ismerjük az adott ország nyelvét, nincs helyismeretünk, nincs ismerősünk az adott országban pillanatok alatt kétségbe eshet az ember.

Ha sikerül is szerelőt találni, nem biztos, hogy a számla minden esetben könnyen kifizethető lesz, rosszabb esetben egyáltalán nem tudjuk a borsos autószerelési árat kifizetni. Arról nem is beszélve, hogy a javítás nem minden esetben készül el azonnal, ilyenkor szállodabérlés, bérautó stb. válhat szükségessé.

Ezért készüljünk fel, legyen Öné egy magas színvonalú  assistance autó biztosítás külföldre utazás előtt, hogy baj esetén legyen kitől segítséget kérni!

*Az utazás előtt mindenképpen tájékozódjon arról, hogy mely országokban érvényes a szolgáltatás!

** A garantált szolgáltatást a biztosító AutoSos szerződési feltételek szabályozza!

Autó biztosítás tanácsok külföldre utazás előtt:

  • Autónk műszaki állapotára indulás előtt fordítsunk kellő figyelmet, szükség esetén vigyük el szerelőhöz és nézessük át.
  • Külföldre utazás az autónak ugyanúgy rendelkeznie kell kötelező gépjármű felelősség biztosítással, illetve kérjük a biztosítótól az ehhez kapcsolódó zöldkártya igazolást, amely egész Európában érvényes. A rendszámegyezményben részvevő országok esetében ajánlott, a rendszám egyezményen kívüli országokban (Albániába, Fehéroroszországba, Moldáviába, Oroszországba, Törökországba és Ukrajna) pedig kötelező hogy a biztosítótól megigényeljük a zöldkártyát, mely bizonyítja, hogy a KGFB Magyarországon van megfizetve.
  • Ha van CASCO biztosítás az autón, nézzük át a feltételeket, hogy Magyarországon kívülre nyújt-e, illetve ha igen, milyen szolgáltatásokat. Sok CASCO biztosítás csak a balesetből eredő károkat téríti meg, műszaki meghibásodás miatti segítségnyújtásra nem terjed ki, erre az assistance biztosítás a  megfelelő.
  • Ha nincs, szerezzünk  be un. kék-sárga baleseti bejelentő lapot. Ez a baleseti bejelentő lap egész Európában egységes, minden rubrika ugyanazon a helyen van, a különböző nyelveken a jelentés megegyezik.
  • Ne használjunk külföldön sem mobiltelefont vezetés közben, csak kihangosítóval, ahogy itthon, külföldön is büntetést von maga után.
  • Készüljön fel megfelelő autóbiztosítással a külföldi utazásához, ajánljuk az assistance biztosításokat, vigyen magával folyadékot, élelmiszert, gyógyszert, okmányokat, útlevelet.
  • Ha rendelkezik autó assistance biztosítással, a biztosító telefonszámát tegye el megfelelő helyre, ilyen a pénztálca, vagy írja be a mobiltelefonjába a telefonszámot.
  • Külföldön nemcsak autónkat, hanem minket is fenyegethet veszély. Megfelelő utasbiztosítás nélkül felelőtlenség elindulni. Ha már van autó biztosítás külföldre, ne felejtsük el családunkat is biztonságban tudni!
  • Ha fáradt álljon meg pihenni, hosszabb út esetén érdemes tervet készíteni hol áll majd meg.

Kellemes időtöltést kíván minden kedves külföldre utazónak a netbiztosito.eu csapata!