Kötelező biztosítás — 2012. november 01.
Astra biztosító – Vihar casco

Újdonsággal jelentkezett az idei Kötelező biztosítás díjhirdetés idejére az Astra biztosító. A kötelező biztosítás mellé köthető Vihar casco az elemi károk okozta biztosítási eseményekre terjed ki.

Sok esetben előfordult, hogy a viszontagságos időjárásra nem kellően tudunk felkészülni, vannak azonban olyan esetek, amelyek során az elővigyázatosság is kevésnek bizonyul.  Az Astra biztosító Vihar casco módozata a Magyarország területén forgalomba helyezett, legfeljebb 3.5 tonna össztömegű gépjárművekre köthető, abban az esetben, ha az ügyfél rendelkezik az Astra biztosító kötelező biztosításával. Az Astra biztosító által kidolgozott Vihar casco biztosítás a kötelező biztosítás mellé, a szerződés évfordulójakor köthető meg, év közben nincs rá lehetőség.

Astra biztosító -vihar, felhőszakadás, jégeső

Biztosítási eseménynek minősül a vihar okozta károk (viharról beszélünk, ha a legmagasabb széllökés értéke minimálisan 62 km/h sebességű), a felhőszakadás (több mint 0.5 mm/perc csapadék lehullása, amelyet már a csatornarendszer nem vezet el), illetve a jégverés (a csapadék jégszemek formájában hullik le).  Amennyiben a fent említett időjárási események kárt okoznak az autónkban, és rendelkezünk az Astra biztosító által kínált Vihar cascoval, akkor a biztosító a szerződés alapján kártérítést fizet, amelynek maximális összege a káridőpontban a gépjármű Eurotax értékével egyezik meg. Kivételt képez az új gépjármű megvásárlása, illetve forgalomba helyezésétől számított 3 hónap, amely esetben az Astra  biztosító a számla értékének kedvezményekkel csökkentett összegét téríti meg. Tudni kell azonban, hogy az Astra biztosító által megfizetendő maximális összeg 5 millió Ft egy év vonatkozásában.  A Vihar casco biztosításnak nincs külön kötvénye, a kötelező biztosítás szerződésén szerepel, ennek megfelelően a biztosító a kötelező biztosítás díjával egyidejűleg, illetve egy csekken (amely tartalmazza részletesen a kgfb díját, a baleseti adót és a kiegészítő biztosítás is) kéri azt az ügyféltől. Fontos azt is tudni, hogy a biztosítás nem terjed ki többek között a gépjárműben lévő szállítmányra, a különféle adalékanyagokra, a kár miatti újbóli műszaki vizsga díjára, a gépjármű motorjába kerülő víz által okozott károkra, a nem személyes használati tárgyakra

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


2 × = 8