Lakásbiztosítás — 2020. március 04.
Albérlet biztosítás, érdemes megkötni!

Ha albérletbe költözünk, akár felnőttként, akár diákként, érdemes biztosítást kötni az albérletre, hiszen egy káresemény bekövetkeztekor komoly vitától mentheti meg a bérlőt és a tulajdonost is.

Azt, hogy az albérlet rendelkezik-e biztosítással, már az albérleti szerződés kötésekor javasoljuk, hogy tisztázzuk. Érdemes az albérleti szerződésbe a lakásbiztosítással kapcsolatos dolgokat is belefoglalni. Például: ha van az adott ingatlanra érvényes lakásbiztosítás, akkor azt a főbérlő az albérletbe adással továbbra is fenntartja-e, mire vonatkozik a már meglévő lakásbiztosítás, stb. Ha nincs, akkor mindenképpen jelezzük szándékunkat a tulajdonos felé, illetve érdemes magába az albérleti szerződésbe is beleírni, hogy bérlőként albérlet biztosítást kötnénk az ingatlanra.

Lakásbiztosítást az albérlő is megkötheti!

Bár sokan nem tudják, de nem csak a tulajdonos köthet lakásbiztosítást az ingatlanra. Az albérlő is megkötheti – érdemes is, főként ha az adott ingatlan nem rendelkezik biztosítással.

Sok esetben csak az épületre van biztosítás, jellemzően egy társasház biztosítás keretén belül, amit a közös költség fizetésével a tulajdonos fizet. Ilyenkor azonban nem szabad megfeledkezni a lakásban lévő, esetleg bérlőként magunkkal vitt személyes vagyontárgyakról. Az ingóságok biztosításáról az albérlő egy külön lakásbiztosítási szerződéssel tud gondoskodni.

Figyelem! Lakásbiztosítás kalkulátorunk kötéskor megkérdezi, hogy az épületre, az ingóságra, vagy mind a kettőre szeretnénk a biztosítást megkötni, így a főbérlővel megállapodottaknak megfelelően alakíthatjuk ki lakásbiztosításunkat.

Fontos! A lakásbiztosítás díja általában nem tartozik bele a rezsi és a bérleti díj összegébe, a főbérlő általában azt nem hárítja tovább az albérlőre, ellenben az ingóságra kötött biztosítást az albérlő fizeti.

Ha csak az ingóságra kötünk biztosítást, 500-1000 Ft-os havi költség, több millió forint védelmet jelenthet.

Az albérletre megkötött lakásbiztosítás évforduló előtt érdekmúlás miatt természetesen felmondható.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


− 4 = 3