Egyéb biztosítás — 2013. június 07.
A Signal Biztosító Zrt. kimagaslóan teljesített!

A Signal Biztosító magyarországi leányvállalata 1993-ban alapult meg, azzal a céllal, hogy ügyfeleinek igényeit az elvárt szinten teljesíteni tudja. A kezdetben csak élet- vagyon- és baleset biztosításokkal foglalkozó cég 2006-ban elindította a gépjármű-biztosításokra kiterjedő  ágazatát, és azóta számos alkuszcéggel, és stratégiai szövetséggel szerződve elégíti ki ügyfeleinek egyre bővülő köreit.

2013 első negyedévét a Signal Biztosító Zrt. kiemelkedően magas díjbevétel növekedéssel zárta, ezzel a cég elérte eddigi legsikeresebb periódusát. Idén a biztosítási piac szereplői együttesen alig több, mint egy százalékos növekedéssel zárták az első negyedévet, a korábbihoz képest, ezzel párhuzamosan a társaság csaknem 36 százalékot gyarapodott. A Biztosító közölte, hogy ezzel az előrelépéssel a kompozit biztosítók (élet- és nem élet biztosítási ágat is képviselő társaságok) csapatában az első helyre került.

A Signal Biztosító Zrt. elnök- vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy ez a növekedés valószínűleg három főbb tényezőnek köszönhető.

A szerződésekből arra lehet következtetni, hogy egyre több a lakossági és a kisvállalkozói biztosítások száma, ezen belül leginkább a vagyon- és a baleset biztosítások iránt érdeklődnek többen.

A társaság szerkezeti és személyi átalakulásának is köszönhetően egyre magasabb számban választanak befektetéshez, valamint nyugdíjhoz kötött biztosításokat is, függetlenül attól, hogy egyszeri vagy folyamatos díjfizetésről van szó.

Kálózdi Tamás, a Signal Biztosító elnök- vezérigazgatója elmondta, hogy a cég körülbelül 44 százalékos emelkedéssel lépett a második negyedévbe, ez legfőképp a hagyományos, egyszeri díjfizetésű biztosítások számából adódott. Ugyanazon időszakban a biztosítási piac szereplői összesen 6,6 százalékot teljesítettek.

A biztosítási piac jelenlegi szereplői alapján 0,1 százalékos veszteség tapasztalható a nem életbiztosítási díjbevételek területén. Ezzel egyidejűleg a Signal Biztosító Zrt. csaknem harminc százalékkal növelte ugyanezen szerződései számát. Kálózdi Tamás elmondta, hogy a társaság a gépjármű biztosítások és a Casco területén is kimagaslóan teljesített.

A Signal Biztosító növekedései mind azt a tényt támasztják alá, hogy a manapság egyre kisebb biztosítási piacon is lehet dinamikus fejlődést elérni, megfelelő minőségű termékkel, és az ügyfelek igényeinek teljesítésével.

netbiztosito.eu

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


× 3 = 21