Egyéb biztosítás — 2012. július 10.
A legügyesebb és legbutább biztosítási csalás

A biztosítási csalás bűncselekmény!

A biztosítási csalás komoly bűncselekmény, mégis a könnyen jött pénz reményében sokan vetemednek arra, hogy törvénysértést kövessenek el. Azonban gyakran elfelejtik, hogy a biztosítók sem most jöttek le a falvédőről: szakértőik és tapasztalatuk révén nagyon sok csaló hamar lebukik. Nézzük meg, melyik volt az eddigi legnagyobb nyilvánosságra került magyar biztosítási csalás, és melyek a legátlátszóbb, legügyetlenebb biztosítási csalások!

Biztosítási csalás szervezetten Magyarországon

Márciusban közölte a Nemzeti Nyomozóiroda, hogy több mint száz ember (jellemzően orvosok és kárszakértők) voltak érintettek az eddigi legnagyobb magyarországi biztosítási csalás miatt leleplezett csoportban. 2004 óta 400 millió forintnál is többet kerestek meg sem történt balesetekkel. Ám lebuktak, s ez a sors vár nagyon sok biztosító csalóra. A többség persze nem ilyen kiterjedt bűnszövetségben, hanem csupán egymaga, esetleg egy-két megbízhatónak vélt barát bevonásával igyekszik megrövidíteni a biztosítótársaságot.

Biztosítási csalás a legátlátszóbb módokon

A legegyszerűbb biztosítási csalás, mikor a sérült vagy akár ellopott autóra utólag akar valaki biztosítást kötni. Ez állítólag gyakran előfordul, pedig nem sikerülhet egy ilyen próbálkozás. Mások maguk tüntetik el az autót a pénz reményében – ilyenkor a lebukást leggyakrabban az okozza, ha a biztosító gyanakodni kezd, mert csak néhány héttel-hónappal az állítólagos lopás előtt kötötték meg a szerződést vagy éppen a rendőrség találja meg valamilyen külterületen az eladható részeitől megfosztott autót, s esetleg a szálak magához a tulajdonoshoz vezetnek.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


2 × = 12