Kötelező biztosítás — 2012. május 21.
Drágul a műszaki vizsga díja

Átalakításon megy keresztül az autók forgalomba helyezésének folyamata, ideiglenes rendszámot kaphatnak a versenyautók, illetve az idősebb buszok is mehetnek külföldre, amennyiben rendelkeznek részecskeszűrővel.
A KRESZ átalakítása mellett a gépjárművek forgalomba helyezésének folyamatában is változások lesznek a közeljövőben. A jelenleg érvényben lévő szabályozás szerint, ha valaki a műszaki vizsga lejáratának időpontja előtt kérte meg a vizsgáztatás időpontját, akkor „elvesztette” azt az időszakot, amely a forgalmi engedélybe bejegyzett lejárat és az újabb vizsgáztatás között volt. Ennek oka, hogy az érvényességet az új műszaki vizsga időpontjától számították, nem pedig a forgalmi engedélyben jegyzett lejárat dátumától.

Többek között ezen a gyakorlaton is változtat a 2012. július 1-től érvénybe lépő új rendelet. Ennek megfelelően, ha valaki a műszaki vizsga lejáratának dátuma előtt legfeljebb 30 nappal viszi el autóját az újabb műszakira, akkor nem a vizsgáztatás napjától, hanem a forgalmi engedélyben szereplő lejárati dátumtól számítják majd az újabb műszaki érvényesség idő intervallumát.

Drágább lesz a műszaki vizsga

Döntés még nem született, egyelőre az egyeztetések folynak a műszaki vizsga átalakuló díjairól is. A jelenlegi állásfoglalások szerint a személygépkocsik eddigi, 16 290 Ft-os díja 22 000 Ft lesz, segédmotoros kerékpároknál 3090 Ft helyett 5000 forintot, motorkerékpárok esetében a mostani 4360 Ft helyett 11 000 forintot kell majd fizetni.

Az életbe lépő szabályozások értelmében bizonyos feltételek teljesülése esetén ideiglenes rendszámot lehet igényelni a versenyautókra, maximálisan 1 évre kiterjedő időszakra.

Az utazási irodák legnagyobb örömére a régebbi gyártású buszokkal is lehet külföldre utazni, amennyiben a jármű rendelkezik részecskeszűrővel.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


4 + = 7