Kockázati életbiztosítás — 2012. május 16.
Hogyan oldódik meg az egészségügy problémája?

Már megjelent a magánbiztosítás, ami az egészségügyben tapasztalható súlyos problémákra kínál megoldást. Ha valakinek elege van a sorban állásból, a sokszor kimondatlanul elvárt hálapénzből olvassa végig ezt a cikket!

A magánbiztosítás térnyerésének okai:

A legfontosabb problémák a magyar egészségügyben, amelyekkel szemben a magánbiztosítás megoldást jelent:

  • finanszírozási nehézségek
  • hosszú várakozási idő
  • orvosok, ápolók alacsony létszáma
  • nem megfelelő bánásmód
  • nem megfelelő infrastruktúra
  • a sokszor kimondatlanul „elvárt” hálapénz (nem garancia a jobb ellátásra!)
  • hosszú várólista
  • betegszállítás nehézségei
A magán-egészségügyi biztosításról
Magán egészségügyi biztosítáaMagán betegség biztosítás

Budapest, Medicover EIFFEL KLINIKA (magánbiztosítással rendelkezők számára)

Magánbiztosítás magánklinikákon

A magánbiztosítás célja a magas színvonalú egészségügyi szolgáltatás biztosítása, előre egyeztetett időpontban, hálapénz és sorban állás nélkül. Egy teljesen más világot kínálnak a biztosítók, mint amit a hazai egészségügytől megszoktunk. Számos biztosítótársaság szeretne belépni az egészségügyi biztosítási piacra. A két legnagyobb szereplő a Generali és az Union biztosító, ezen kívül azonban megtaláljuk a magánbiztosítás módozatokat az ING és az UNIQA biztosító is termékei között is. A biztosítótársaságok általában 3-4 féle csomagot kínálnak az érdeklődők számára. A biztosítási díj 5-30ezer Ft között lehet havonta. Az olcsóbb magánbiztosítás szolgáltatási díjai a szűrőprogramokra, járóbeteg-ellátásra, laborvizsgálatokra nyújtanak fedezetet, amíg a drágább csomagok akár VIP fekvőbeteg-ellátást vagy őssejt levételt is tartalmazzák. Az egészségügybe belépő biztosító társaságok a már eddig is létező magánklinikákon, vagy az állami rendszerbe beszivárgó pénz segítségével valósítják meg biztosítottjaik számára a legmagasabb színvonalú egészségügyi ellátást.

Magánbiztosítás, mint szereplő az állami egészségügyben

A magántőke beáramlása az egészségügybe alapvetően pozitív hatású, hiszen a kórházak működtetését előre 50 milliárd Ft éves hiánnyal kalkulálják, emiatt elmaradnak az épület felújítások, nagy a kihasználatlan kapacitása a kórházaknak –mondta az OEP!
A Generali,az ING és az Uniqa biztosító a Medicover Egészségközpont Zrt. hálózatán keresztül biztosítja szerződött ügyfelei részére a legmagasabb szintű orvosi ellátást, az Union biztosító az Advance Medical Kft.segítségével építette ki országos egészségügyi ellátó hálózatát.
Egészségbiztosítás
Természetesen a biztosítók, és a magánklinikák kapcsolatban állnak az állami intézményekkel is, így nem csak a magánklinikákon, hanem az állami intézményekben is kaphat egészségügyi ellátást a magánbiztosított.
Kihasználatlan kapacitású kórházak
Mivel az egészségügy állandó pénzügyi nehézségekkel küzd, így elmaradnak a felújítások, gyakori a kihasználatlan rendelő, műtő, hiszen nincs rá fedezet. Ezt a kihasználatlan rést tudják betölteni a magánbiztosítók.
Ez nem azt jelenti, hogy aki a magánbiztosítás megkötése mellett dönt, az a TB-s betegek elé kerül a várólistán, hanem egy teljesen új sorba áll be, amit a biztosítótársasága finanszíroz. Ez jót tesz a TB-s várólistáknak is, hiszen akik a magánbiztosítás sorába állnak be kikerülik a TB-s várólistát, így ez a sor is rövidül, valamint több pénz is jut a TB-s betegekre.
Adó-és járulékmentes juttatás
A magánbiztosítás adó és járulékmentesen adható a munkavállaló részére ez év januárjától. A törvénymódosításnak köszönhetően, fellendülhet a piaci alapú egészségügyi ellátás, a kórházak plusz bevételhez juthatnak, lerövidülhetnek a várólisták.

Fontos tudni, hogy a magánbiztosítás összegét a TB járulékon felül lehet fizetni. Ilyenkor az egészségügyi ellátás egy része, sorban állás és hálapénz fizetése nélkül, a magánbiztosítás szolgáltatásaként igényelhető.

Hogyan működik a magánbiztosítás?

A magánbiztosítás termékét kínáló biztosítótársaságok ügyfeleinek egy központi telefonszámot kell csupán megjegyezniük, amely mind a 4 biztosítótársaságnál a nap 24 órájában elérhető. Egészségügyi probléma esetén az adott telefonszámot kell felhívni, a telefonhívás után pedig már a biztosító feladata, hogy megszervezze az egészségügyi ellátást, a betegszállítást. A biztosítótársasággal szerződött egészségügyi szolgáltató soron kívül fogadja a beteget az előre egyeztetett időpontban. Az ING ügyfelei például SMS értesítést is kapnak az időpontról!

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


− 6 = 2