Kötelező biztosítás — 2011. november 07.
Kötelező biztosítás 2012

Kötelező biztosítás 2012

Menetrend szerint közzétették a biztosítók a kötelező biztosításhoz szükséges 2012-es tarifatáblázatukat október 30-án. A tarifatáblázatokban még nem szerepel a kormány által bevezetni kívánt baleseti adó, ami 30%-kal tervezi majd emelni a kötelező biztosítások díját. A baleseti adót a biztosítóknak kell beszedni majd az ügyfelektől, és a beszedett összeg az Országos Egészségbiztosítási Pénztár kasszájába fog kerülni. A parlament a baleseti adó bevezetéséből 27-28milliárd Ft bevételt remél!

Érthető lesz az kötelező biztosítás 2012-es ügyfelek elégedetlensége, hiszen a kiszámolt és meghirdetett, az ügyfelek által megkötött szerződések még nem fogják tartalmazni a baleseti adó díját, viszont 2012-ben már a baleseti adóval növelt összeget kell majd befizetni a választott biztosítónak.

A kötelező biztosítás 2012 díjtarifák áttanulmányozása után megállapítottuk, hogy összességében a kötelező biztosítás 2012-es díjai 4-5%-kal kedvezményesebbek lettek. Ha ehhez hozzászámoljuk majd a 30%-os növekedést, amit a baleseti adó fog jelenteni, akkor elmondhatjuk, hogy a kgfb 2012-ben 24-26%-kal fog drágulni.

Minden kgfb biztosítással rendelkező ügyfélnek érdemes tehát átszámolni mennybe is fog kerülni kötelező biztosítás 2012-es díja:

Kötelező biztosítás 2012-es kalkulátor itt!

Figyelem! 2012 január 1-jén bevezetett kormányrendelet értelmében a biztosítóváltás már nem automatikusan az év vége, hanem a kötelező biztosítás megkötésének a dátuma. Így a  4,13millió kgfb szerződésből 700-800 ezer kötelező biztosítással rendelkezőnek már nem az év vége a biztosító váltás lehetősége.

Kötelező biztosítás 2012 díjak összefoglalva:

Az Uniqa biztosító a 2012-es kötelező biztosítás díjából akár 60%-os kedvezményt is ad, ha az éves díjfizetést, valamint az e-kommunikációt választjuk .

Az Aegon a tavalyi évhez képest mérsékelte a kgfb árakat, így a nem csak a biztosítótársaság jól csengő neve, hanem kedvezményes árai miatt is választhatják az ügyfelek.

Az MKB bár 10%-kal növelte a kgfb árait, de 25%-os kedvezményt ad az oldtimer autótulajdonosoknak és kedvezményt biztosít a rendőröknek, börtönőröknek, tűzoltóknak és az ügyvédi kamara tagjainak is.

A Posta biztosító egyedülálló kedvezményt talált ki! A Facebook tagoknak biztosít kedvezményt, a lakáshiteleseknek szintén kedvezményt ad.

A Generali biztosító egyértelmű törekvése, hogy a kötelező és casco biztosítást is egy időben váltani szándékozókat célozza meg kedvezményeivel.

A Groupama biztosítónak bár mérsékeltek az árai, felárat kell fizetni azon ügyfeleknek, akiknek nincs OTP-s számlaszámuk, vagy kiskorú gyermekük.

A K&H és az Allianz és az Union díjaiban nem történt érdemi változás, sok ügyfelünk jelezte, hogy az Allianz még drágább lett, amiről levélben tájékoztatta az ügyfeleket.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


5 + 4 =