Nehéz évet tudhat maga mögött a Groupama Garancia Biztosító

Nehéznek mondható 2010-es évet zárhatott a Groupama Biztosító, amely az őt terhelő csaknem 3,8 milliárd forintos különadó mellett 3,5 milliárd forint adózott eredményt könyvelhet el. A rendkívüli nehézségeket tartalmazó 2010-es év után a társaság bizakodóan tekint a 2011-es évre vonatkozóan, amelyben elképzelhetőnek tartják, hogy a háztartások helyzetének várható javulásával az életbiztosítási ágban az 5% körüli növekedés elérhetővé válik. A nem életbiztosítási ágazat javulása azonban még úgy tűnik várat magára.

Groupama biztosító 2010

A 2010-es összességében 1,6%-os, teljes biztosítási piacot érintő díjbevétel emelkedés mellett a Groupama Biztosító kisebb visszaesésre számított a nem-életbiztosítási ágazatok tekintetében. Az átlagos csökkenés mellett azonban mindenképpen ki kell emelni, hogy a KKV-területén viszont jelentős emelkedés volt megfigyelhető, amely köszönhető leginkább a sikeresen kidolgozott felelősség- és vagyonbiztosításoknak. A várakozásaikkal ellentétben azonban az életbiztosítási ágazat díjbevételei mutattak pozitív irányú elmozdulást. Nehezített a Groupama Biztosító helyzetén az is, hogy a tavaszi árvíz- és vihar okoztak károk miatt 7,3 milliárd forintot fizetett ki a biztosító. Emellett a mezőgazdasági károk kifizetése is jelentősen megterhelte a biztosítót, így az egy évvel korábbi állapothoz képest 30%-kal magasabb kárkifizetést könyvelt el a biztosító.

A 2010. év másik nagy nehézségét a Groupama biztosító részére a különadó jelentette, amely egészen pontosan 3,756 milliárd forint volt. Ezzel együtt véve a 201-es év mindenképpen a nehézségek évének tekinthető. A társaság kiemelkedően fontosnak tartja a jelenlegi helyzetben az öngondoskodás fontosságának tudatosítását. Ennek köszönhetően 2011 tavaszán új nyugdíjprogramot mutatnak be.

A Groupama biztosító új termékei

A Groupama biztosító számos terméke között  új termékként megtalálható  a családi baleset biztosítás, az OTP folyószámlához kapcsolódó életszínvonal biztosítás és több unit-linked életbiztosítási forma is. Mindezek mellett természetesen a nem-életbiztosítások területén is várhatóak újítások, bővítések.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


4 − 3 =