Utasbiztosítás — 2011. január 25.
Síelés előtt ne feledkezzünk meg az utasbiztosítás fontosságáról

Utasbiztosítás kötése a síelni indulóknak kifejezetten ajánlott

A tél szerelmesei közül az évszakot mintegy megkoronázva indulnak a napokban síelni, snowboardozni. A cseppet sem veszélytelen sportok hódolóinak komoly védőfelszereléseket kell viselni a balesetek elkerülésének, illetve enyhítésének érdekében. Sokan megfeledkeznek azonban arról, hogy utazás előtt utasbiztosítás kötése kiemelten fontos a számukra, hiszen a legóvatosabb kirándulókat is érheti baleset. Egy-egy külföldi orvosi kezelés pedig akár több millió forintba is kerülhet.

Utasbiztosítás nélkül

Azok, akik a külföldi sípályák meghódítására készülnek különösen fontos, hogy időben tájékozódjanak az utasbiztosítás lehetőségeiről, azok feltételeiről. A külföldi várva-várt síelés közben elszenvedett baleset ugyanis sokszor megterheli a családi kasszát, hiszen a külföldi betegszállítás, orvosi és egyéb egészségügyi ellátások horribilis összegekbe kerülhetnek a családoknak. Mindezek ellen a legfelkészültebb utazni indulók már idejében tájékozódnak az utasbiztosítás szolgáltatásairól, amely sok esetben nem csak egy esetleges baleset költségeivel kapcsolatban nyújtanak anyagi segítséget, hanem egy-egy elveszett poggyász sérülését, lopását is megtéríthetik. Az ilyen esetekre megfelelően megkötött utasbiztosítás jelentős része tartalmazza a biztosított mentését, felkutatását, az orvosi ellátását, betegszállítását, hazaszállítását, szükség esetén a biztosító kapcsolatot tart az ottani orvosokkal, tolmácsot biztosít, értesíti a családot.

Az utasbiztosítás megkötésekor mindenképpen jelezzük, hogy milyen célból utazunk külföldre, hiszen egy-egy veszélyesebb sportot űző, vagy síelni induló ügyfél esetében a biztosító magasabb kockázatot vállal, így az átlagosnál körültekintőbben kell eljárnunk. Fontos, hogy mindenképpen jelezzük a felmerülő kérdéseket, nézzünk, illetve kérdezzünk utána, hogy egy-egy adott utasbiztosítás csomag milyen szolgáltatásokat nyújt, mire vállal a biztosító kockázatot. Fontos feljegyezni, hogy a biztosítónak milyen számon érhetjük el az assistance szolgálatát, illetve lehetőség szerint ezt a számot írjuk be a mobiltelefonunkba, és amikor csak lehet, tartsuk magunknál. Azért szükséges, hogy ha baleset ér bennünket, vagy orvosi ellátásra szorulunk, akkor minél előbb tudjuk értesíteni a biztosítót a káreseményről. Az utasbiztosítás kötvényszáma is kiemelten fontos adat, ezért tartsuk olyan helyen, hogy a lehető leghamarabb meg tudjuk ezt adni.

Minden kedves síelni induló meglévő és új ügyfelének kellemes időtöltést kívánunk!

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


2 + = 10