Kötelező biztosítás — 2011. január 24.
Ráfizethet, aki nem fizeti be időben a kötelező biztosítás díját

Kötelező biztosítás díját időben érdemes rendezni

A tavalyi évben a kötelező biztosítás váltás lehetőségét kihasználó ügyfelek száma ismét kiugróan magas adatokat produkált. Azoknak az ügyfeleknek, akik biztosítót váltottak, 2011. január elsejétől életbe lépő szerződésükkel kapcsolatban azonban rengeteg dologra figyelniük kell.

Talán a legfontosabb, hogy az adott időszakra vonatkozó kötelező biztosítás díjának esedékességétől számított 60. nap elteltével megszűnhet az a szerződés, amelyre az adott díjat nem fizették be. Jelen esetekben ez az időpont a január elsejét követő 60. nap, azaz március 02. Legkésőbb március 02-ig be kell érkeznie a kötelező biztosítás díjnak a biztosítóhoz, azért azoknak az ügyfeleknek, akik még nem kapták meg az első díjrészletet tartalmazó csekket, illetve a biztosítási díj más módon sem lett rendezve mindenképpen érdemes érdeklődni a biztosítónál. Előfordulhatnak ugyanis egy-egy átutalásnál olyan hibák, amely miatt a tranzakció sikertelen, ezért érdemes a bankszámlavezető fiókban is utánanézni, hogy sikeresen megtörtént-e a díj átutalása. Azoknak az ügyfeleknek, akik „sárga csekken” fizetik a kötelező biztosítás összegét fontos tudni, hogy a számlán megjelölt teljesítés időpontja a díj biztosítóhoz való beérkezésének határideje, ezért nem érdemes az utolsó napra halogatni a befizetést.

Ha valamilyen oknál fogva a befizetést nem sikerül időben teljesíteni, a kötelező biztosítás díj esedékességétől számított 60. napon megszűnik a szerződésünk. Fontos tudni, hogy ebben az esetben a lehető leghamarabb meg kell kötni a kötelező biztosítást ugyanannál a biztosítónál, ahol a szerződés díj nemfizetés miatt megszűnt. A kieső időszakra fedezetlenségi díjat kell fizetni, amely rendszerint sokkal magasabb összeget jelent, mint egy „normál” kötelező biztosítás díja. A fedezetlenségi díj átlagosan naponta 270-560 Ft közötti összegre tehető (személygépkocsik vonatkozásában).

Érdemes tehát mindenképpen tájékozódni arról, hogy KGFB díja valóban időben beérkezzen a biztosítóhoz.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


× 4 = 36