Már alig néhány napunk maradt a KGFB biztosításunk ellenőrzésére

Kötelező biztosítás váltás

Utolsó napjaihoz érkezik az idei kötelező biztosítás váltás dömpingje, az autósok nagy részének már valószínűleg meg is érkeztek a kötelező biztosítás 2011 évére vonatkozó kötvények és az első díjrészleteket tartalmazó csekkek, számlák.

Azoknak az autó tulajdonosoknak, akiknek a kötelező biztosítási évforduló lehetővé tette a november hónapban történő felmondást, az év végi kötelező biztosítás váltást , 2010 december végéig kell gondoskodniuk az új biztosító, illetve az új kötelező biztosítás megkötéséről. Ha valaki még nem tette volna meg, erre pedig mindössze néhány napja maradt. Aki már választott biztosítót és megtalálta a számára legmegfelelőbb kötelező biztosítást, annak a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) arra hívja fel a figyelmet, hogy érdemes mindenképpen a dolgoknak utánakérdezni, ugyanis előfordulhat, hogy az ügyintézés elakadt valahol,vagy nem került beiktatásra az új biztosítónál a szerződésünk. Ebben az esetben pedig 2011. január elsején nem lesz érvényes biztosításunk.

Kötelező biztosítás váltás utáni teendők

 

Amennyiben a kötelező biztosítás váltás sikeresen megtörtént, illetve az adatok is helyesek várhatjuk az első díjrészlet megérkezését. Azt azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy az idén is közel másfél millió autós váltott biztosítót a kötelező biztosítás váltás időszakában, így a biztosítókra terhelt hatalmas mennyiségű adminisztráció feldolgozása komoly kihívást jelent a számukra, ezért esetenként előfordulhat, hogy az adminisztráció több időt vehet igénybe. Akinek esetleg még nem érkezett meg a 2011 évre vonatkozó kötelező biztosítási szerződése, illetve az ennek megfelelő számla vagy csekk, annak mindenképpen érdemes magánál tartania az előző évi biztosítás befizetését igazoló szelvényt, hiszen ez január 30-ig érvényesen felmutatható egy esetleges igazoltatás során.

Egy, a napokban elfogadásra került szabályzat módosítása szerint azoknak az autósoknak, akik a kötelező biztosítás váltás időszakában új biztosítót választottak idén ismét március elseje lesz a határidő a 2011 évre vonatkozó KGFB biztosítás befizetésére. Fontos azonban, hogy tartsuk magunknál az új biztosításunk megkötését igazoló szelvényt is. Javasoljuk azoknak az autósoknak, akik valamilyen ok miatt még január végéig sem kapák meg a biztosítási kötvényt, illetve a számlát (csekket), hogy február hónapban mindenképpen érdeklődjenek a biztosításuk felől. Ez mindenképpen nagyon fontos, hiszen a biztosítás díjfizetésének megléte az ügyfél felelőssége, és egy nem várt esemény bekövetkezésekor, például egy baleset esetén rendkívül fontos, hogy érvényes biztosítással rendelkezzünk.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


4 × = 28