Egyéb biztosítás Utasbiztosítás — 2010. december 07.
Mit takar tulajdonképpen a búvárbiztosítás?

Búvárbiztosítás a búvárok igényeire szabva

Egyre népszerűbb sport hazánkban a búvárkodás, amit nemcsak itthon űznek a merülő sport magyar szerelmesei, hanem gyakran külföldre utaznak ismeretlen vizeket megismerni, ismeretlen mélységeket meghódítani.

A búvárok tisztában vannak vele, hogy az általuk kedvelt sport ugyanakkor sokszor veszélyeket rejt magában, ha külföldre utaznak az ismeretlen vizek további veszélyeket jelenthetnek. Egyre nagyobb az érdeklődés és felmerült az igény a búvárok körében, hogy külföldön töltött időszak alatt a felmerülő veszélyekre lehessen biztosítást kötni, valamilyen formában védettséget élvezhessenek a rájuk leselkedő kiszámíthatatlan eseményekkel szemben.

Búvárbiztosítás ÉS utasbiztosítás

 

A biztosítótársaságok a búvárok felmerülő igényeire búvárbiztosítás kidolgozásával válaszoltak, ami tulajdonképpen egy adott utasbiztosítás kiegészítő eleme. Ha egy búvár külföldre utazik búvárkodni, fontos, hogy ne csak a merülés során fennálló veszélyekre nyújtson fedezetet a búvárbiztosítás, hanem az utazás alatt felmerülő egyéb veszélyekre is. Előfordulhat bármelyik búvárral külföldi tartózkodása alatt, hogy fogorvosi ellátást kénytelen igénybe venni vagy baleset éri, amire a „sima” utasbiztosítás fog fedezetet nyújtani.

Tehát, ha csak sima utasbiztosítást kötünk, az nem nyújt fedezetet a búvárkodásból adódó kockázatokra, nagyon fontos, hogy azt ki kell egészíteni búvárkodás miatti magasabb kockázatviseléssel, hiszen nagyobb veszélynek vagyunk kitéve, mint abban az esetben, ha csak átlagos külföldi utazásra kötünk utasbiztosítást. Mindenképpen jelöljük meg, és tudassuk a biztosító társasággal, hogy búvárkodni is szeretnénk a külföldön tartózkodás ideje alatt, és búvárbiztosítás kiegészítést is kérjünk.

Nézzük meg mit nyújt egy „sima” utasbiztosítás, a teljesség igénye nélkül:

– Betegségbiztosítás

– Balesetbiztosítás

– Poggyászbiztosítás

– Beteg hazaszállítása (szükség esetén)

– Felelősségbiztosítás

– Jogi védelem

– Tolmácsszolgálat

– 24 órás assistance szolgálat

– Tervezettnél hamarabbi, későbbi kiutazás-hazautazás megszervezése.

Búvárbiztosítás a felszerelésekre is

Ezekhez a kockázati elemekhez kérhetjük pluszba a búvárbiztosítás kiegészítőt, ami a búvárkodás sportból kifolyó kockázatviselést, egészíti ki a biztosításunk.

– Védelmet nyújt a búvárfelszerelés megrongálódására, eltulajdonítására (mentőmellény, búvárkomputer, légző-automata)

– búvárbalesetekből adódó sürgősségi orvosi ellátás

– búvár felkutatása

– dekompressziós kamrás kezelésre

Fontos, hogy a búvárbiztosítás megkötésére még magyarországi tartózkodásunk ideje alatt, elindulás előtt kerüljön sor. Kötése ma már rendkívül egyszerű, online mindössze néhány percet vesz igénybe. A búvárbiztosítás kötvényt email-en kapja meg a biztosított. Fontos, hogy a biztosítási kötvényt tartsuk magunknál, azt érdemes több példányban lefénymásolni, eltenni több helyre. A biztosító assistance szolgálatának telefonszámát írjuk be a telefonunkba, érdemes ide is beírni biztosításunk számát, hiszen erre szükség lesz. Az assistance szolgálat anyanyelvünkön nyújt segítséget, amely a nap 24 órájában elérhető.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


8 + = 11