CASCO — 2010. szeptember 09.
Egyszerűsített casco biztosítást hoz az év vége! Ki jár jól?

Kötelező és casco biztosítás együtt

Hamarosan sokak számára újra elérkezik a kötelező biztosítási dömping, amikor is biztosítási évfordulóhoz érkeznek. A megváltozott szabályokkal párhuzamosan sokaknak még mindig a november a kötelező biztosítás váltás ideje. Az interneten megtalálható biztosítás kalkulátorok és alkuszok segítségével, illetve a piaci versenynek köszönhetően nem csak a kötelező, de a különböző casco biztosítás díjak egyre olcsóbbak lettek. A biztosítók versenyeznek az ügyfelek megtartásáért és új ügyfelekért. Erre pedig a legjobb eszköz, ha csökkentik az egyes biztosítások díjait.

Casco biztosítás díja

Az elmúlt hat év statisztikai adatai szerint egy  casco biztosítás átlagdíja 75 ezer forintra csökkent. Ennek ellenére sokan még mindig nem gondolják át az öngondoskodás fontosságát. Ezt mutatja az a tény, hogy a Magyarországon lévő több mint négy milliós gépjármű-állományból mindössze körülbelül 800 ezer autós gondolja úgy, hogy szükséges a  casco biztosítás. Ebben a 800 ezres csoportban magasra tehető azoknak a száma, akiknek a gépjárművet hitelező bank előírta a finanszírozási idő alatt a casco biztosítás meglétét. Valószínűleg nem tartják fontosnak, mert a statisztikai adatok és tapasztalatok mutatják, hogy amint a gépjármű hitel futamideje lejár, a tulajdonos nem tartja szükségesnek a casco biztosítás további megtartását. Elgondolkodtató ez a magatartási forma, hiszen bármennyire óvatos vezető is valaki, sokszor rajta kívül álló okok tesznek kárt a gépjárműben. Mások kárán láthattuk, hogy a sokasodó természeti katasztrófák, az árvizek, viharok mekkora károkat képesek okozni. Ezek ellen pedig a legjobb autónkat és saját anyagi biztonságunkat casco biztosítás megkötésével bebiztosítani.

Az idei év vége a CASCO biztosítás tekintetében egyéb változásokat is hoz. Eddig kérdések sokaságát kellett megválaszolni, szemlére kellett vinni az autót, stb. ha casco biztosítást szerettünk volna kötni. Az idén azonban mindez egyszerűsödni fog, elég lesz a kötelező biztosításhoz szükséges adatokat megadni ahhoz, hogy pontos díjat kapjunk. Az interneten megtalálható casco biztosítás kalkulátorok segítségével pedig megtehetjük mindezt otthonról, kényelmesen. A biztosító társaságok közötti piaci versenynek köszönhetően pedig a díjak várhatóan továbbra is csökkenni fognak.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


8 × = 8