Utasbiztosítás — 2010. július 26.
Utasbiztosítás online

Egyre népszerűbbek és elterjedtebbek, egyre több az érdeklődés az online utasbiztosítás iránt. Fő oka ennek az internet térnyerése, az, hogy egyre több információt az internet segítségével gyűjtünk össze nyaralásunkról. Az utasbiztosítás megkötése egyszerű, mindössze néhány percet vesz igénybe, nincs szükség regisztrációra az utasbiztosítás kalkulátor használatához és a biztosítás online megkötéséhez. A biztosítás megkötése után a szerződés kinyomtatható, az utasbiztosítás költségét pedig a megadott számlaszámra kell utalni. Ezek után már nyugodt szívvel indulhatunk a jól megérdemelt pihenésünket tölteni, nem kell attól rettegnünk, hogy egy külföldi kisebb betegség, műtét is hihetetlenül megterhelné a számlánkat.

Utasbiztosítás nélkül

Nem árt, ha tisztában vagyunk az árakkal! Európában egy kórházba történő szállítás mentőautóval 100-500e Ft, ha ugyanez mentőhelikopterrel történik az 2-3 millió Ft-ba kerül. Egy egynapos orvosi kivizsgálás költsége átlagosan 1-3 millió Ft. Az EUB ZRt. nemrég Kínából szállíttatta haza egy gyomorperforáció miatt megbetegedett ügyfelét, a külföldi műtét és a speciális szállító repülő költsége 48millió Ft-ba került a biztosítónak. Persze nem kell mindig a legrosszabbra gondolni, de mindenkivel előfordulhat egy vírusos fertőzés, fogfájás, kisebb rosszullétek. Megbetegedés során fontos, hogy minél hamarabb lépjünk kapcsolatba a biztosító telefonos assistance szolgálatával, mely a nap 24órájában elérhető. Az assistance szolgáltatás tájékoztat minket az orvosi ellátás lehetőségeiről, adott helyzet esetén mentőt hív.

Utasbiztosítás az extrém sportokat kedvelőknek

Egyre népszerűbbek az extrém sportok (jetski, bungee jumping, búvárkodás, quadozás stb.), fontos hogy az utasbiztosítás kalkulátor használatakor jelöljük be, hogy ilyen extrém sportokat is szeretnénk űzni külföldi utunk során, hiszen egy hagyományos utasbiztosítás nem nyújt fedezetet az ilyen sportokból származó esetleges sérülések költségeinek fedezésére.

Az utasbiztosítások népszerűsége nemcsak a miatt nő, mert a kórházi díjak igen borsosak külföldön, a biztosításnak számtalan egyéb szolgáltatása is van. Ilyen a balesetbiztosítás, gyermek hazaszállítása, tolmácsszolgálat, biztosított felkutatása, telefonköltség térítés, poggyászkárok térítése, beteglátogatás megszervezése, korábbi-későbbi hazautazás megszervezése, gépjármű hazajuttatásának megszervezése stb.

Az online utasbiztosítások népszerűségének oka az internet népszerűségén túl, hogy a biztosítók online kötési kedvezményt is adnak, ha megadjuk e-mail címünket még további kedvezményben is részesülhetünk. A biztosítóknál megfigyelhetjük, hogy az utasbiztosítás díjait évről-évre csökkentik, amíg ezzel párhuzamosan egyre több szolgáltatást fedezhetünk fel az utasbiztosítás szerződési feltételei között.

A www.netbiztosito.eu csapata nyugodt nyaralást kíván mindenkinek!

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


7 × = 21