Jövedelemkiesés biztosítás — 2010. július 23.
44100Ft nem lesz elég ha elveszíti munkahelyét!

Sokan elveszítik munkahelyüket a válság miatt. A tavalyi évhez képest 90.000 fővel nőtt a munkanélküliek száma, ami így 644.000 főre növekedett.Kössünk jövedelemkiesés biztosítást akár egy mozijegy áráért, ha nem akarunk kiszolgáltatottá válni munkahelyünk elvesztése esetén.

Mire számíthatunk jövedelemkiesés biztosítás nélkül?

A magyarországi (sajnos helytelenül) bevált gyakorlat szerint, ha elveszítjük állásunkat, rohanunk a helyi munkaügyi kirendeltségre. Itt szembesítenek minket az elkeserítő számadatokkal, mely szerint az álláskeresési járadék maximum 270 napig adható.

Minimális összege az aktuális minimálbér 60 százaléka, jelenleg 44100 Ft. Maximális összege a járuléknak az aktuális minimálbér 120 százaléka, 88200 Ft. A megállapított folyósítási időszakot két részre osztják. Az első felében, de maximum az első 91 napban fogjuk a 88200 Ft-ot kapni, a fennmaradó időszakban pedig a 44100 Ft-ból kell/kellene megélhetésünket finanszírozni.

Azok akik minimálbér alatt kerestek, a teljes folyósítási időszak alatt 44100 Ft-ot fognak kapni.

Ne akkor gondolkodjunk amikor már késő!

Családunk és saját magunk pénzügyi biztonságának megteremtése mindenki számára elemi fontosságúnak kell lennie. Nincs annál rosszabb mint a kiszolgáltatott helyzetben lenni egy egyébként is szorult helyzetben. Sokunk gépjármű és lakáshitele is több mint a 44100Ft. Veszélybe kerülhet otthonunk, autónk. Legyünk tisztában az öngondoskodás fogalmával, és tegyük meg az első lépéseket felé. Még akkor kell ajánlott a jövedelemkiesés biztosítás után érdeklődni és megkötni, amikor még dolgozunk, és van miből a biztosítás fizetni, természetesen ez a biztosítás feltétele is.

A jövedelemkiesés biztosítás összege:

A biztosítás nem drága, átlagos jövedelem esetén (170.000Ft), melyet a biztosító 110.000Ft-ra biztosít, 2700-3000Ft/hó-ba fog kerülni.

A  jövedelemkiesés biztosítás előnyei

– Először is mert a jövedelemkiesés biztosítás összege nem jövedelemnek számít, hanem kártérítésnek. A kártérítésből származó bevétel adómentes!

– A kártérítést bármire költhetjük. A biztosító nem szab feltételeket mire költjük a pénzt, az szabadon felhasználható. (A biztosítás segítségével fizethetjük hitelünket, élhetjük megszokott életszínvonalunkat)

– A biztosítás tartalmaz egy baleseti egészségkárosodás/baleseti halálra szóló kockázatviselést is, melynek összege 1-5 millió Ft-ig terjed.

– Elkezdjük az öngondoskodást, a „majd lesz valahogy” hozzáállás soha nem lesz kifizetődő!

A jövedelemkiesés biztosítás főbb feltételei…

– A szerződés határozatlan időre jön létre.

– 50.000-250.000Ft-ig köthető.

-A jövedelemkiesés biztosítás maximum 9 hónapig vehető igénybe.

– A biztosítás megkötéséhez 12 hónapos határozatlan idejű állással kell rendelkezni.

– A heti foglalkoztatás idejének el kell érnie a 30 órát.

– A szerződő a biztosítás megkötése előtti 3 évben nem lehetett regisztrált munkanélküli.

– A biztosító a kártérítés fizetését felfüggeszti, ha a biztosított talál munkát.

A biztosítás megkötéséhez használja online jövedelemkiesés biztosítás kalkulátorunkat, a biztosítás online megköthető!

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


3 + = 5