Utasbiztosítás — 2010. június 22.
Ha külföldre utazunk kössünk utasbiztosítást!

Utasbiztosítást már 250-300Ft/nap körüli összegért is köthetünk, legtöbb esetben még otthonról sem kell kimozdulni az online utasbiztosítás kötés lehetőségének köszönhetően. Otthonról, kényelmesen képesek vagyunk felkészülni az utazás ideje alatti nem várt eseményekre.

Utasbiztosítás nélkül sok veszély leselkedik ránk külföldön járva, ilyen lehet például:

– Ha nem ismerjük a nyelvet és eltévedünk, lemaradunk a turista csoporttól, ilyenkor jól jöhet az utasbiztosítás assistance szolgáltatása, mely a nap 24órájában elérhető.

-A kórházi napidíj elérheti külföldön akár a 180.000Ft-ot is,az orvosi ellátás 30.000Ft-tól kezdődik, egy műtét ára átlagosan 5-8millió Ft. Ezek a költségek jelentősen megterhelhetik pénztárcánkat.

– Elvész a poggyászunk.

Nem fontos a magyarok többségének az utasbiztosítás

A külföldre utazó magyarok 70%-a nem tartja fontosnak az utasbiztosítás megkötését. Nem gondolnak bele abba, hogy egy külföldön elszenvedett baleset vagy betegség mekkora kockázattal és anyagi megterheléssel járhat. Az online utasbiztosítás megkötése kifejezetten egyszerű. Név, életkor, utazás helye- hossza, valamint az extrém sportok űzése – csak néhány adat a teljesség igénye nélkül -határozza meg elsősorban a biztosítás díját. Az utasbiztosítást még az utazás előtt kell megkötni. A megkötött biztosítás kötvényszámát tartsuk magunknál, mobiltelefonunkba ajánlott beírni a biztosító assistance szolgáltatásának a telefonszámát. Az assistance szolgáltatás anyanyelvünkön nyújt segítséget a szorult helyzetben.

Érdemes elgondolkodni rajta, mennyibe kerül egy külföldi utazás, és ennek az összegnek milyen elenyésző százaléka az utasbiztosítás.

Újdonságnak számít a felelősség és jogvédelmi biztosítás, melyet az utasbiztosítás kiegészítőjeként kérhetünk. Ez a szolgáltatás tartalmazza a külföldi ügyvédi költségeket, esetleges óvadék költségeit.

Sokan kapnak bankkártyájukhoz ingyenes utasbiztosítást, azonban ennek a szolgáltatási általában nem kielégítő. Utazás előtt mindenképp érdeklődjünk utána, hogy ez az ingyenes utasbiztosítás pontosan mit is tartalmaz, ennyit mindenképp tegyünk meg, hogy külföldön biztonságban érezzük magunkat.

Utazás előtt gondoljuk át, milyen gyógyszerek lehetnek számunkra, és családtagjaink részére fontosak. Mindenképp vigyünk magunkkal fájdalomcsillapítót, lázcsillapítót. Az utazni készülő magyarok 70 százalékát felkészületlenül érheti egy külföldi baleset Bár az utasbiztosítások már napi 250-300Ft-tól elérhetőek a magyarok 70 százaléka nem köt utasbiztosítást. Pedig egy külföldön elszenvedett baleset vagy kórházi kezelés akár milliókba kerülhet.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


9 − 2 =