Utasbiztosítás — 2010. június 03.
Utasbiztosítás: nyaralás előtti fontos részletek

Egyre többen nyaralnak idén

A Központi Statisztikai Hivatal felmérései szerint idén növekvő tendenciát mutat a nyaralni indulók száma. A gazdasági válság hatása tavaly a turizmusra is rányomta a bélyegét, a mostani felmérések azonban azt mutatják, hogy a 2008 év vége óta csökkenő utazások és ezzel párhuzamosan az utasbiztosítás iránti igények száma az idei év első pár hónapjában növekszik.

Külföldi utazás utasbiztosítás nélkül

Sokan választják idén is a hazai nyaralásokat, ezzel párhuzamosan pedig sokan utaznak külföldre is. A külföldi utazások nagy népszerűségének talán egyik oka, hogy egyre nagyobb teret nyernek a Last Minute utazások. Ezeknek köszönhetően viszonylag olcsón  utazhatunk külföldre. A nyaralás szépségeit felsorakoztató prospektusok sokasága, a különféle internetes külföldi utazásokat hirdető oldalakon azonban sok esetben megfeledkeznek felhívni a nyaralni vágyók figyelmét arra, hogy utasbiztosítás nélkül kockázatos a külföldre történő utazás. Mielőtt azonban utaznánk ne feledkezzünk meg az utasbiztosítás megkötéséről. A kimutatások szerint sokan spórolnak még mindig az utazási biztosításon, és csak akkor ismerik fel a fontosságát, amikor már megtörtént a “baj”. Egy külföldön való tartózkodás során felmerülő esetleges orvosi költségek, kórházi ellátások és az ehhez kapcsolódó különféle díjak sok esetben többe vagy többszörösébe kerülnek, mint a nyaralás egésze. Különösképpen igaz ez akkor, ha valaki az Amerikai Egyesült Államokba utazik. Egy véletlenül kificamodott boka röntgenezése akár több ezer (!) dollárba is kerülhet. Emellett természetesen még számolnunk kell a továbbtartózkodás költségeivel, a betegellátás díjával, egy esetleges tolmáccsal.  Arról nem is beszélve, ha nem tudunk “önállóan” hazajutni, akkor a hazaszállítás költsége horribilis összegeket vehet ki a zsebünkből. Nagyon sok olyan nem várt esemény történhet egy külföldi tartózkodás alatt, ami mindamellett, hogy megkeseríti a nyaralást, óriási költséget – sok esetben akár százezreket vagy milliókat – jelent a számunkra. Különösképpen fontos azt utasbiztosítás megléte azoknak, akik esetleg extrém sportokat űznek a nyaralásuk alatt, hiszen ők még nagyobb veszélynek vannak kitéve.Egy utasbiztosítás pedig akár napi 500-600 Forinttól elérhető.

Utasbiztosítás megkötésekor mindenképpen figyeljünk arra, hogy a biztosítás tartalmazza az egészségügyi, baleseti , utazási szolgáltatásokra vonatkozó díjat!

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


− 7 = 2