Lakásbiztosítás — 2010. május 21.
Lakásbiztosítás nélkül még nagyobb a tragédia (árvízkörkép)!

Sok ember valószínűleg csak mostanában gondol bele abba, hogy valójában mekkora súlya van annak, hogy legyen lakásbiztosítás szerződése, amely nem menti meg a tragédia elől, de a biztosítók jelentős anyagi segítséget nyújtanak az ügyfeleiknek a meglévő lakásbiztosítás ellenében. Most, amikor látjuk mennyi ember került bajba, és hiába az ország összetartása, a tragédiát mégsem tudtuk elkerülni.

Lakásbiztosítás nélkül

Szomorú, de a statisztikák azt mutatják, hogy a bajba került emberek 28%-a nem rendelkezik lakásbiztosítással, és belegondolni is szörnyű , hogy sok család milyen kiszolgáltatott helyzetbe került így.

Az Aegon biztosítóhoz mára már több mint 10.000 kárbejelentés érkezett, közel 1milliárd forint értékben, de ezzel még nincs vége. Az Aegon szakemberei még közel 3-4ezer kárbejelentésre számítanak a következő napokban.

A Generali biztosítóhoz eddig 8000 kárbejelentés érkezett, az ügyfelek által becsült kár 1,2Milliárd forintra tehető.

A legnagyobb a tragédia Borsodban. Nem csak azért mert árvizek és belvizek sújtják a vidéket, de a térségben nagyon kevés az olyan ingatlan amely rendelkezik  lakásbiztosítás szerződéssel. Elképesztő adat, de az Aegon biztosítóhoz bejelentett viharkárok, árvízkárok mindössze 10%-a érkezett Borsod Megyéből. Nagy a valószínűsége, hogy ennek az oka az, hogy lakásbiztosítás nélkül érte a tragédia az embereket. A legtöbb kárbejelentés, mintegy 40% Budapestről és Veszprém megyéből érkezett. A legtöbb árvizekkel kapcsolatos kárigény lakáskárokkal kapcsolatban érkezik, de érkeznek kárbejelentések gépjárművekkel kapcsolatban, mezőgazdasági károkkal kapcsolatban is.

A Generali biztosítóhoz is a legtöbb kárbejelentés lakásbiztosítás vonatkozásában, valamint kis és középvállalatokkal kapcsolatban érkezett. Az ipari és mezőgazdasági kárbejelentések 20%-ot tesznek ki.

Egyszerűbb a lakásbiztosítás-kárbejelentés

Megnyugtató, hogy a biztosítók honlapjukon külön részt készítettek a kezdőoldalra, ahol a viharkárokat lehet bejelenteni, ezzel is megkönnyítik az ügyfelek dolgát. A kárigényt telefonon is lehet jelezni. Nem kell a szokásos „gépet” végighallgatni, az automata azonnal rákérdez, hogy a viharkárral kapcsolatban szeretne e kárbejelentést tenni, és a megfelelő gomb megnyomásával már kapcsolja is az ügyintézőt.

Az Aegon biztosító már megkezdte a károk kifizetését közel 3000 esetben. Kárelőleg kifizetésére is lehetőség van azoknak, akiknek ki kellett költözni az otthonukból. A Generali biztosító is minden esetben eleget tett a szerződésben foglaltaknak.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


− 7 = 0