Lakásbiztosítás — 2010. május 20.
Lakásbiztosítás nélkül a magyar háztartások egyharmada

Hatalmas károkat okozott az elmúlt napokban a belvíz és árvíz egyaránt. Az emberek kétségbeesetten próbálják menteni értékeiket, a védekezés szinte egy emberré kovácsolta az össze őket.

A MABISZ elnöke, Kisbenedek Péter és Bajnai Gordon megállapodtak abban, hogy a kárrendezési ügymenetet leegyszerűsítik, hogy a pénz minél hamarabb a bajba jutottakhoz kerülhessen. Megfogalmazódott egy olyan csomag kidolgozásának szükségessége, amely az önkormányzatoknak segítene a későbbiekben a katasztrófahelyzetek kialakulása után. A MABISZ elnöke elmondta, hogy az eddigi ismert adatok alapján a becsült károk összege már meghaladta a 4 milliárd forintot, amelyben a mezőgazdasági károk még nem szerepelnek. Ezek hozzáadásával az ítéletidő okozta károk nagy valószínűség szerint meghaladhatják a 6 milliárd forintos összeget is.

A biztosítók többsége a kárszakértőiket igyekezett az érintett területekre centralizálni, meghosszabbították az ügyfélszolgálatok nyitvatartási idejét, a telefonon és interneten érkező bejelentéseket is nagyobb kapacitással igyekeznek a biztosítók feldolgozni.

Megnyugtató az a tény, hogy a biztosítók megfelelő tartalékkal rendelkeznek a károk kifizetésére. Az újdonságként jelentkező telefonon történő kárrendezés és a leegyszerűsített folyamatnak köszönhetően a biztosító akár 2-3 nap alatt az ügyfél számlájára utalhatja a pénzt.

Az előzetes felmérések szerint a károsultak 72%-a rendelkezik lakásbiztosítással, így a maradék közel egyharmad károsult nem számíthat biztosítási segítségre.

Átgondolandó, hogy akár havi 1-2 ezer forintért egy hasonló katasztrófahelyzetben nagy segítség ha van lakásbiztosításunk.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


7 + = 12