Kötelező biztosítás — 2010. február 19.
Új kötelező biztosítási törvény!
A 2010. január 1-én életbe lépett kötelező biztosítási törvény próbálja enyhíteni a biztosítókra nehezedő súlyt, mely a kötelező biztosítások év végi átkötésének hajrája jelentett. Szükség is volt rá, hiszen a beérkezett  biztosítási ajánlatokat, a kötelező biztosítások felmondását, a biztosítók idén sem tudták feldolgozni. Sokan még januárban sem kapták meg a kötvényüket, és a befizetendő csekket. A fizetési határidő ezért is lett kitolva március 1.-ig. Az új törvény értelmében nem egységesen december 31.-ig lesz lehetőség az új kötelező biztosítási szerződéseket megkötni,  erre a szerződés megkötésének időpontját követő egy év múlva lesz lehetőség.
Például: 2010. február 19.-én megkötött kötelező biztosítást, nem 2010. december 31.-én lehet majd újrakötni, hanem 2011. február 19.-én.
Természetesen a biztosítóváltásnak, az új szerződés megkötésének, változatlanul feltétele a biztosítás felmondása melyet írott formában kell a biztosító részére eljuttatni! A rendszer hátránya, hogy lesz egy pár év átfutása, hiszen rengetegen kötötték át kötelező biztosításukat 2009-ben is, mely szerződések 2010. január 1.-től érvényesek. Rájuk változatlanul az év végi hajrá lesz jellemző, mindaddig amíg év közben nem cserélnek autót.
Az új kötelező biztosítási törvény teljes anyagát a jogszabályok között megtalálhatja!

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


9 − 1 =