Egyéb biztosítás — 2010. április 23.
Számlabiztosítás a nehéz időkre

Jövő hét hétfőtől elérhetővé válik a biztosítási piacon megjelenő legújabb termék: a közüzemi számlákra köthető számlabiztosítás.

A nehéz időkben esetleges segítségként felhasználható biztosítás sok dologban hasonlít a jövedelem-kiesés biztosításhoz. Ez azt jelenti, hogy a szolgáltatás teljesítésének ebben az esetben is feltétele az, hogy a biztosított önhibáján kívül kerüljön munkanélkülivé. A szolgáltatást jelenti, hogy a biztosító maximum 1 évig fizeti a közüzemi számlákat a biztosított helyett, abban az esetben is, ha tartós keresőképtelenség (táppénz) lép életbe. A szigorú feltételekkel megköthető számlabiztosítás  nagy előnye, hogy a kockázat elbíráláskor nem tesz különbséget férfi és nő között, illetve nincsenek életkor szerinti besorolások. Ez azt jelenti, hogy az esetlegesen nagyobb veszélynek kitett munkavállaló számára  (a munkaviszony elvesztésének veszélyére értendő) nem lesz drágább ez a típusú biztosítás.

Számlabiztosítás online

A számlabiztosítás egyelőre csak az interneten elérhető, azonban tervezik, hogy az egyes közüzemi szolgáltatók ügyfélszolgálatán is igénybe vehetjük majd. A tájékoztatásokból kiderült, hogy ennek lehetőségét az adósságállományuk csökkentésének érdekében nem pedig jutalék ellenében vállalják a szolgáltatók.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


2 + 4 =