Union biztosító eredményei

A Vienna Insurance Group sokak számára ismerős és a statisztikák szerint egyre ismerősebb a közép-európai biztosítási piacon.

A Viennát Magyarországon Union biztosító néven ismerjük. A csoport rekord árbevételt könyvelhetett el 2009-ben, ami átlépte a 8 milliárd eurót. A Vienna sikereihez az Union biztosító 11%-os díjbevétel növekedéssel járult hozzá, mely így 28,8milliárd Ft-ra növekedett.

A Vienna büszke arra, hogy a biztosítási piacon elért eredményeit külső tőkepótlás és kormányzati segítség nélkül érte el. A Vienna csoport nem szeretne pihenni a következő években sem. Litvániába és Montenegróba a nem életbiztosítási piacon, Olaszországban az autóbiztosítási piacon szeretne betörni.

Zsoldos Miklós az Union biztosító elnök-vezérigazgatója a 2010-es évet tekintve nem volt bizakodó. Az egyszeri díjas életbiztosításokon kívül a többi biztosítási terméknél visszaesésre számít, azaz díjbevétel csökkenéssel kalkulál. Vissza lehet ezt vezetni az életbiztosítási piacon az adózási kedvezmény megszüntetésére, a kötelező biztosítási piacon tapasztalható egyre élesedő árversenyre, a cafeteria megadóztatására.

Mindezek ellenére az Union biztosító 2009-ben bravúros teljesítményével ügyfeleinek száma 500.000fő fölé emelkedett, köszönhető főleg a vagyonbiztosítási és a felelősségbiztosítási termékeinek, de a lakásbiztosítási, és casco biztosítási termékeinek díjbevétele is nőtt. A biztosító sikereihez hozzájárult az is, hogy a több lábon állásra törekszik. Ennek köszönhető, hogy már az ING is értékesíti az Union biztosító lakásbiztosítási termékeit, több bankkal is sikeresen működnek együtt.

Életbiztosítási üzletágból 10,124mrd forintot, nem-életbiztosítási üzletágból 18,681mrd forintos díjbevételt ért el az Union, a teljes biztosítási piaci részesedése így elérte a 3,5%-ot.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


+ 2 = 5