Kockázati életbiztosítás — 2010. április 08.
Kockázati életbiztosítás a cafeteria rendszeren belül

2010 januárjától változás állt be a hazánkban az elmúlt években egyre népszerűbb cafeteria rendszerben.

Kockázati életbiztosítás a cafeteria rendszerben

A cégek, vállalatok szerették ezt a sokszor ösztönzőleg ható juttatási rendszert, hiszen egészen év elejéig járulékteher mentesen jutalmazhatták munkavállalóikat a cégek. Idei évtől pedig adózni kell ezen juttatások után, ám mint mindenben itt is vannak kivételek. Ilyen például a határozatlan időtartamra kötött kockázati életbiztosítás. Az ebben a formában nyújtott plusz juttatás nem kerül többe a munkaadóknak, képesek csaknem ugyanazt a kiegészítést megadni a dolgozóknak. Előnyként könyvelhetjük el, hogy a ha egy cég a munkavállalóira kockázati életbiztosítást köt, annak a biztosítási díját költségként még el is számolhatja.

A cafeteria rendszerben nyújtott kockázati életbiztosításnak rengeteg előnye van:

– adómentes

– a cégek költségként elszámolhatják a biztosítási díjat

– a munkavállalók számára egyenként köthető, így teljesítményösztönző szerepe van, hiszen a munkájukat maximalistaként kezelő kollégák számára nagyobb értékű biztosítás köthető

– nem céghez kötött, tehát amennyiben a munkaviszony megszűnne, saját magunknak továbbra is fizethetjük a biztosítást.

Mindezek mellett természetesen ne feledjük el, hogy bár plusz juttatás, tulajdonképpen egy kockázati életbiztosítás amelyről beszélünk, amely biztosítónként változó szolgáltatásokkal rendelkezik, azonban mindegyik megőrzi az életbiztosítások összes pozitívumát. Számolja ki kalkulátorunk segítségével az Ön személyre szabott kockázati életbiztosítás díját!

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


× 6 = 18