Kötelező biztosítás — 2010. április 02.

Napvilágot látott a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének jelentése, amelyből kiderül, hogy több, mint egymillió autós váltott kötelező gépjármű-felelősség biztosítást a tavalyi biztosítóváltás lehetőségének időszakában.

A tavalyi, 2009/2010 évben volt utoljára minden autósnak lehetősége arra, hogy biztosítót váltson. A felmérésből kiderül: a biztosítót váltók száma soha nem tapasztalt méreteket öltött. A 2010 évtől kezdődően ugyanis már csak a saját KGFB biztosításunk évfordulója előtt van lehetőségünk a biztosítóváltásra. Talán ez is oka lehetett a rendkívüli mértékben kiélezett versenynek, ami a biztosítók között zajlott. Sok esetben előfordult, hogy több, mint 50% kedvezményre voltak jogosultak az ügyfelek. Az árverseny eredményeként az ügyfelek bizonyos esetekben akár évi több, mint 15000 Forintot spórolhattak kötelező biztosításukon. A nagymértékű biztosítóváltás átszervezte a meglévő ügyfélkört a biztosítói piacon. 5 biztosító vesztett ügyfeleiből, 9 pedig ügyfeleket nyert. Volt olyan, amely 40%-kal tudta gyarapítani ügyfeleinek számát, volt viszont aki több mint a felétől elbúcsúzhatott. A legmagasabb számú ügyfélveszteség 157 ezer volt, a legtöbbet nyert biztosítóhoz pedig 99 ezer új ügyfelet tudhat magáénak. Egyértelműen kijelenthető azonban, hogy nem minden esetben az ár alapján döntöttek az ügyfelek, hanem sok esetben a megbízható biztosítói hátteret részesítették előnyben. Az így kialakult helyzet szerint a ténylegesen biztosítót váltók száma 1 033 999 főre tehető. Nagy számban voltak akik maradtak ugyanannál a biztosítónál, azonban újrakötötték a szerződésüket, így spórolva a kötelező felelősség biztosítási díjukon. A PSZÁF jelentése alapján a visszakötések száma 517 084 volt.

A biztosítási piac széleskörű kínálatából a legtöbb ügyfél kihasználta az internet adta lehetőségeket, a legtöbben a világhálón tájékozódtak a biztosítóváltással kapcsolatos tudnivalókról, biztosítási kalkulátorok segítségével kiszámolták a díjukat, kiválasztották a számukra megfelelőt, majd meg is kötötték.

Számolja ki Ön is kötelező felelősség biztosítási kalkulátorunk segítségével az Ön KGFB díját!

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


6 × = 54