Groupama Garancia Biztosító 2009-es összefoglaló

2009-ben a Groupama Biztosító 10,5%-os piaci részesedést ért el, mely alapján a magyar biztosítási piac előkelő 3.helyére lépett.
Az éves árbevétele 87 milliárd forint volt, az adózás utáni eredménye 10719 millió forint.

A Groupama csoportnak is kedvezett a 2009-es év, 17.4milliárd eurós árbevétele 7%-os növekedést jelentett, adózás utáni eredménye 620 millió euró.

Az élet üzletágban a biztosító 41702 millió forintos díjbevétele 1%-os növekedést mutat, ami a válság ideje alatt jónak mondható. Az egyszeri díjas életbiztosítások területén a biztosítási piac 24%-os díjcsökkenést realizált, ennek ellenére a groupama biztosító 7%-os növekedést ért el.

45314millió forintos díjbevételt ért el a biztosító a nem életbiztosítás üzletágban, mely 5%-kal gyengült a 2008-as évhez képest.

A lakásbiztosítási piacon megőrizte második helyét a lakásbiztosítási szerződések darabszáma alapján, és a díjbevétele 5%-kal nőt az előző évhez képest.

A biztosító célja a 2010-es évben megőrizni a jelenlegi biztosítás piaci pozícióját, és azt megerősíteni.

A Groupama Garancia Biztosító mára már 150 ügyfélszolgálati irodában, 450 alkuszpartneren, 2500 üzeltkötőn, valamint az összes OTP fiókban várja ügyfeleit.

A biztosító a termékek fejlesztésében sem tétlenkedett a 2009-es évben. 2009 áprilisában megújította a CASCO biztosítást, csak úgy mint a vállalati vagyonbiztosítást. A megváltozott igényeknek megfelelően új lakásbiztosítási terméket is a piacra dobott. Innovációnak számít az Instant utasbiztosítás, értékesítési csatornája miatt. Életbiztosítási területen a legfontosabb fejlesztés az eszközalapok palettájának szélesítése, valamint hozamvédett eszközalapok bevezetése.

A Gropama Biztosító kockázati életbiztosítás, CASCO, autóbiztosítás – kötelező biztosítás, utasbiztosítási ajánlatairól biztosítás kalkulátoraink segítségével részletes tájékoztatást kaphat.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


+ 7 = 12