Kötelező biztosítás — 2010. március 27.
Milyen tényezők befolyásolják kötelező biztosításunk díját?

Megoszlanak az ügyfelek szokásai a kötelező gépjármű-felelősség biztosítás tekintetében: a tavalyi biztosítóváltás után végzett felmérések szerint sokan már nem a legolcsóbb biztosítási díjat választják. Nem problémáznak rajta, ha a biztosításuk kicsivel többe kerül, csak egy ismert, stabil biztosító társaság álljon a háttérben. Nézzünk meg néhány befolyásoló tényezőt, amelyek drágíthatják esetleg olcsóbbá teszik biztosításunkat!

1. A forgalmi engedélyünkben szereplő irányítószám: Statisztikai felmérések készültek arról, hogy az ország különböző régióiban milyen gyakorisággal fordulnak elő a kötelező biztosítást és az esetleges casco-t is érintő balesetek, lopások. A biztosító társaságok ezen statisztikája alapján aki a kevésbé veszélyeztetett területeken él, annak olcsóbb, aki a veszélyesebb zónába tartozik, annak drágább a kötelező biztosítása.

2. A biztosítási szerződés szerződőjének életkora E tekintetben a 25 éves életkort húzhatjuk meg határvonalnak. A felmérések alapján a 25 év alattiak rutintalanabbak, merészebbek, ezáltal pedig több baleset okozói. Ennek alapján a 25 év alattiak magasabb biztosítási díjra számíthatnak, a kor előrehaladtával és a kármentes közlekedéssel arányosan csökken majd a kgfb díjuk.

3. Nem mindegy, milyen autónk van A magyarországi gépjárműforgalomban szereplő autók típusa szerint is készítettek statisztikát. Vannak olyanok, amelyek gyakrabban káresemény résztvevői, így ők magasabb összegre számítsanak.

4. A szerződő neme A statisztikák alapján a női szerződők biztosítási díja általában kevesebb, mint a férfiaké. Köszönhető ez annak a statisztikának, amely kimutatja, hogy a női sofőrök kevesebb súlyos közlekedési balsetben vesznek részt, mint a férfiak.

5. A díjfizetés módja Nem mindegy milyen módon fizetjük kötelező biztosításunkat. Fizethetjük a megszokott módon, postai befizetéssel. A biztosító társaságoknál általában kedvezményt kaphatunk, ha csoportos beszedési megbízással, átutalással fizetjük a kötelezőnket.

 

Kötelező biztosítás kalkulátorunk segítségével számolja ki mely biztosító ajánlata az Ön számára a legkedvezőbb. Próbálja ki mekkora az eltérés ha éves díjat számol negyedéves díjfizetés helyett.

 

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


9 − 5 =