Utasbiztosítás — 2017. május 28.
Zökkenőmentes nyaralás utasbiztosítással

Amint a hőmérő higanyszála 30 fok környékére emelkedik, legtöbben másra sem tudunk gondolni, mint a régóta várt nyaralásra. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokszor a külföldi nyaralás olcsóbban kihozható, mintha valamelyik hazai úti cél mellett tennénk le a voksot. Érdemes azonban tisztában lenni azzal, hogy a külföldi út sokkal többe is kerülhet, ha nem gondoskodunk a megfelelő biztosításról. Sajnos még mindig sokan vannak, akik úgy vélik, felesleges utasbiztosítást kötni. Nem lehet azonban elégszer hangsúlyozni, hogy a váratlan eseményeket szinte lehetetlen megelőzni, és ha bekövetkezik a baj, akkor bizony nélkülözhetetlen, hogy a megfelelő biztosítás álljon mögöttünk.

Ma már szinte elképzelhetetlen a nyaralás anélkül, hogy ne vinnénk magunkkal telefonunkat, laptopunkat, tabletünket. Ezek már önmagukban is jelentős értéket képviselnek, és akkor még nem is szóltunk a sokszor több százezer forintos tükörreflexes fényképezőgépekről. Ezeknek a készülékeknek a segítségével tulajdonképpen a nyaralás minden pillanatát rögzíthetjük, örök emlékeket létrehozva ezzel. Értéktárgyaink védelme érdekében nagyon fontos, hogy rendelkezzünk a megfelelő utasbiztosítással.

Biztosítás választás során érdemes minden részletre kiterjedően tájékozódni, hiszen könnyen lehet, hogy a választani kívánt alapcsomag nem tartalmazza a megfelelő védelmet az értékes elektronikai cikkek kapcsán. Ha tehát azt szeretnénk, hogy minden értékes tárgyunk védve legyen, akkor célszerű akár értékhatár megjelölésével tájékozódni online utasbiztosítás kalkulátorunk segítségével. Fontos, hogy amennyiben poggyászkár ért bennünket, lopás vagy rablás történt, akkor az illetékes rendőrségnél vagy hatóságnál mindenképpen jelentsük be azt. A utasbiztosítás későbbi érvényesítéséhez nélkülözhetetlen a megfelelő jegyzőkönyv megléte.

Természetesen célszerű arra is gondolni, ha a baleset vagy sérülés érne bennünket. Ilyenkor szintén fontos, hogy rendelkezzünk a megfelelő igazolással, melyet a külföldön ellátó orvos, illetve intézmény állít ki. Hiába rendelkezünk azonban a megfelelő utasbiztosítással, ha nem járunk el körültekintően a nyaralás időtartama alatt. A régóta vágyott pihenés során gyakran hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy mennyire érdemes figyelni a saját holminkra és értéktárgyainkra. Amennyiben kifejezetten értékes tárgyakat is magunknál tartunk, úgy hasznos lehet igénybe venni a választott hotelben a széf kínálta lehetőségeket. Ha úgy látjuk, hogy bármi eltűnt a szállodai szobából, azt azonnal jelentsük a recepción. A strandra, tengerpartra pedig lehetőleg csak azokat az értékeket vigyük magunkkal, amelyek tényleg nélkülözhetetlenek.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


2 × = 16

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>